Kan Frankrijk nog eens winnen, schudt Italië de twijfels van zich af?

Sport |

Dit weekend worden de WK-kwalificatiewedstrijden in het voetbal afgewerkt. Heel wat Europese toplanden zullen proberen om de eerste plaats in hun groep veilig te stellen, maar of dat ook lukt zie je zaterdag en zondag op Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tijdens het EK waren talloze analisten het er al over eens: Frankrijk is de vorm van het WK in 2018 kwijt. Ook enkele maanden na het Europees kampioenschap lijkt de motor van Les Bleus nog aan het sputteren te zijn. De troepen van Didier Deschamps speelden immers vier keer na elkaar gelijk en ook tegen Bosnië-Herzegovina liep het niet lekker (1-1).

Momenteel prijkt Frankrijk nog op de eerste plaats in haar groep, maar dat kan snel veranderen als Oekraïne haar volgende wedstrijd wint. Als de Oost-Europeanen zondag winnen tegen Les Bleus komen ze tot op één punt van de Fransen.

Tijdens hun laatste wedstrijd vielen enkele slachtoffers. Bondscoach Didier Deschamps zag verdediger Jules Kondé rood pakken en Kylian Mbappe uitvallen met een lichte kuitblessure. Als de Fransen Oekraïne daadwerkelijk over de knie willen leggen, zullen ze zich moeten hergroeperen en de tegenstander serieus nemen. Zo niet, kan hun eerste plaats wel eens in het gedrang komen.

Ook Finland aast op de eerste plaats in groep D. Als Frankrijk opnieuw gelijkspeelt, en de Finnen winnen tegen Kazachstan, dan naderen zij de eerste plaats. De Finnen beginnen om 15u00 aan hun wedstrijd, de Fransen om 20u45.

Op een zakdoek

In Groep G ligt alles op een zakdoek. Turkije heeft acht punten, terwijl Nederland, Montenegro en Noorwegen er elk zeven tellen. Tijdens de vorige speeldag speelde Turkije nog gelijk tegen Montenegro en ook Nederland raakte niet verder dan een gelijkspel. Onze noorderburen krijgen echter een nieuwe kans in de wedstrijd tegen Montenegro (om 20u45), terwijl Turkije afzakt naar Gibraltar (20u45). Noorwegen kan de lachende derde worden in Groep G als het wint van Letland (18u00). 

Zondag komen ook enkele ploegen uit Groep E in actie. Wit-Rusland zal strijden tegen Wales en het zal vooral voor Wales zaak worden om de aansluiting met de top niet te verliezen. Engeland krijgt dan weer een kans om hun voorsprong in Groep I nog wat verder uit te breiden. De Engelsen staan al vijf punten voor op Polen en Hongarije en wacht met Andorra op zondag een makkelijke tegenstander. Die wedstrijd begint om 18u00.

Twijfelend Italië?

In Groep C zal regerend Europees kampioen Italië punten proberen te pakken tegen Zwitserland. Italië doet dit nadat het gelijkspeelde tegen Bulgarije en vier punten los staat op Zwitserland. Die Zwitsers speelden een match minder en zullen tegen Italië proberen te profiteren van de toenemende Italiaanse twijfel. De wedstrijd van zondag om 20u45 zou wel eens doorslaggevend kunnen zijn in Groep C.

In Groep J neemt Duitsland het op tegen Armenië, de verrassende leider in de groep. Duitsland verloor enkele maanden geleden nog van Noord-Macedonië en mag nu niet meer met punten morsen als het als eerste wil eindigen in zijn groep. De Mannschaft begint er zondag aan om 20u45.

Spanje zit in hetzelfde schuitje als Duitsland. La Roja verloor onlangs van Zweden en moet tegen Georgië alles op alles te zetten om groepswinst veilig te stellen. Als de Zweden echter op hun goede elan verdergaan, zal Spanje zijn kans op de eerste plaats verkeken hebben. Spanje zal de scheve situatie recht proberen zetten om 20u45. 

Het wedstrijdschema van speeldag 5, te zien op Eleven Sports:

Zaterdag 4 september:

Zondag 5 september :

Volg de vijfde dag van de WK-kwalificatiewedstrijden 2022 op zaterdag 5 en zondag 6 september op Eleven Sports, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top