De Rode Duivels beginnen zondagavond aan het tweede duel van hun drieluik van deze interlandperiode. In Praag hadden de Belgen het moeilijk en de Rode Duivels willen in het Koning Boudewijnstadion de beslissende stap naar de eerste plaats in Groep E zetten.
De Rode Duivels wonnen met 2-5 tegen Estland, maar het was even schrikken toen het al snel 1-0 werd. De mannen van Roberto Martinez wisten de zaak echter om te draaien en wonnen vrij eenvoudig van het 110de land op de FIFA-ranglijst. Zo boekten de Rode Duivels een zege na de uitschakeling tegen Italië op het afgelopen EK.

Een moeilijke avond in Praag

Tsjechië zakt zondag af naar België en dat is een stevige tegenstander voor de Rode Duivels. De Belgen herinneren zich ongetwijfeld nog heel goed de trip naar Praag van afgelopen maart, waar ze bij momenten onder de voet werden gelopen door Tomas Soucek en ploegmaats. De troepen van Martinez wisten uiteindelijk nog een gevleid punt (1-1) te halen.

Eden Hazard & co zullen zondag, voor 35.000 fans, uit een ander vaatje moeten tappen. Na hun nipte overwinning op Wit-Rusland (1-0) hebben de Tsjechen als tweede op dit moment 7 punten, drie minder dan België.

Gevecht om de eerste plaats

Bij een overwinning op zondag zouden de Tsjechen dus de Rode Duivels inhalen in het klassement. Een scenario dat je maar beter kunt vermijden, want laten we niet vergeten dat alleen de eerste plaats in de groep een rechtstreeks ticket voor het WK in Qatar oplevert. Omgekeerd zou een Belgische zege de Tsjechen op zes punten kunnen zetten, waardoor de eerste plaats al bijna een zekerheid is.

Bij Tsjechië zijn er bovendien een aantal spelers die ontbreken. Patrick Schick, die co-topschutter werd op het EK, is geschorst. De aan de knie geblesseerde centrale verdediger Ondrej Kudela is ook niet van de partij, net als verdedigers Jan Boril, Jakub Brabec en voormalig Club Brugge-spits Michael Krmencik.

Volg de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Tsjechië aanstaande zondag 5 september om 20u20 live op VTM of op Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay kun je het programma tot 36 uur later terugkijken wanneer je maar wilt, of 7 dagen na uitzending ook op de site of de app!