Mazzu en Vanzeir komen via de grote poort weer terug naar Genk

Jupiler Pro League | KRC Genk en Union SG spelen een verrassende topper. De Limburgers voldoen aan de verwachtingen, terwijl de Brusselaars die overtreffen. Bij Union SG zullen Felice Mazzu en Dante Vanzeir net dat tikkeltje extra gemotiveerd zijn.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Racing Genk startte het seizoen 2019/2020 met Felice Mazzu als trainer, die de opvolger werd van Philippe Clement. Genk kwam uit een kampioenenjaar en voor Mazzu was het een mooie kans bij een topclub. De trainer had met de toen 21-jarige Vanzeir ook een beloftevolle aanvaller in de kern. Het begin was uitstekend voor de twee.

Goed begin bij Genk

Mazzu kwam naar Genk nadat hij jarenlang bijzonder straf werk had geleverd bij Charleroi, Vanzeir kwam terug van een seizoen in Eerste Klasse B. Bij Beerschot trof hij toen 15 keer raak. Beiden gingen voor de stap hogerop en ze begonnen sterk. Genk won de Belgische supercup van KV Mechelen (3-1). Mazzu pakte zo zijn eerste prijs en invaller Vanzeir scoorde één keer.

Toch liep het al snel mis voor de twee. Mazzu kreeg Genk niet op de rails en in november werd hij na een nederlaag tegen AA Gent ontslagen. Mazzu was nadien zelfkritisch. "Ik had mijn job moeten doen. Daarmee wil ik zeggen dat ik mijn visie, overtuiging en ideeën had moeten overbrengen, zonder het uitstekende werk van mijn voorganger per se voort te willen zetten. Daar ben ik misschien te laat mee begonnen", zei hij aan Het Belang van Limburg.

Vanzeir werd al snel uitgeleend aan KV Mechelen. Daar begon de spits zeer goed, maar hij deemsterde er gaandeweg weg. Hij keerde terug naar Genk en belandde er in de c-kern. Mazzu en Vanzeir zaten plots op een zijspoor, maar alles zou snel keren.

Straffe cijfers bij Union SG

Eind mei 2020 stelde Union SG Felice Mazzu aan als nieuwe coach. Hij moest de club naar Eerste Klasse A brengen en de trainer haalde twee maanden later Dante Vanzeir naar het Dudenpark. Het begin van een prachtig huwelijk. Union SG was ijzersterk en Mazzu loodste de Brusselaars voor het eerst in 48 jaar naar het hoogste niveau. Vanzeir was daarbij een belangrijke kracht met 19 goals en 8 assists in 24 competitiewedstrijden.

Dit seizoen gaan ze verder op hun elan. Mazzu maakte van Union SG een zeer aantrekkelijke ploeg en met een 12 op 18 staat het aan de leiding. Vanzeir scoorde 5 keer en leverde 3 assists in 6 matchen. De cijfers van beiden zijn indrukwekkend. Mazzu was tot op heden in 37 matchen coach van Union SG. Hij won 28 keer, speelde 4 keer gelijk en verloor 5 keer. Vanzeir was in 33 wedstrijden (beker en competitie) voor de Brusselaars goed voor maar liefst 26 doelpunten en 12 assists.

In de Cegeka Arena kunnen Mazzu en Vanzeir toch een beetje revanche nemen en aantonen dat beiden wel degelijk hun plaats hadden bij Genk.

Volg KRC Genk – Union SG aanstaande zondag om 18u30 en de hele Jupiler Pro League het hele seizoen door op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top