‘Achter de Wolken’: op liefde staat geen leeftijd

Films | Oude liefde roest niet. Het klinkt cliché, maar is wel de beste omschrijving voor ‘Achter de Wolken’ een film met Chris Lomme en Jo De Meyere. Vanavond kan je hem bekijken op Eén, en hier licht Proximus Pickx al een tipje van de sluier op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Achter de Wolken’ is een aangrijpende maar ook hartverwarmende dramafilm uit 2016. Het was het langspeeldebuut van regisseur Cecilia Verheyden, die je kan kennen van haar werk in onder andere de online jongerenreeks ‘wtFOCK’ en de succesvolle dramaserie ‘Undercover’, waar ze samenwerkte met Pieter Van Hees. Het debuut leverde Verheyden meteen een Ensor, de belangrijkste filmprijs in Vlaanderen, op.
 
Oude vlam
 
Het verhaal start meteen met een tragische gebeurtenis in het leven van hoofdpersonage Emma (Chris Lomme). Haar man komt te overlijden, waardoor er abrupt een einde komt aan een huwelijk van een kleine halve eeuw. Wat er daarna volgt, had Emma echter nooit durven dromen. Nota bene op de begrafenis van haar man, komt de weduwe haar oude jeugdliefde Gerard tegen. Een ontmoeting die hen allebei in de ban houdt.
 
De twee worden, net als vijftig jaar geleden, halsoverkop verliefd. Wat natuurlijk niet evident is, gezien de recente gebeurtenissen. Emma en Gerard proberen een balans te vinden tussen hun rouwproces en passie die duidelijk terug aangewakkerd is. Alleen zijn Emma’s dochter en kleindochter niet echt opgezet met de nieuwe man in oma’s leven.
 
Bekijk ‘Achter de Wolken’ op zondag 5 september om 20u50 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top