4/9: Sluiten Lefevre en Haenen de Paralympische Spelen in schoonheid af voor België?

Sport | We staan intussen aan de vooravond van de slotceremonie op de Paralympische Spelen in Tokio. Vooraleer ook hier het grote sportevenement wordt beëindigd, proberen er nog twee Belgen een medaille binnen te rijven voor België in het para-atletiek.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rolstoelatlete Joyce Lefevre moet op de laatste wedstrijddag nog vol aan de bak. Om klokslag 2u42 zal de Antwerpse proberen om het beter te doen in de finale van de 800 meter. Beter, omdat de rolstoelatlete zeer teleurgesteld was na haar 100 meter-finale in de T34-klasse. Daar eindigde ze pas op een zevende stek.

"Ik had er veel meer van verwacht. Ik hoopte op deze 100 meter op veel meer dan een zevende plaats. Het is zonde. Ik had het gevoel dat ik redelijk goed voorbereid was op deze Spelen en op de moeilijke omstandigheden in Tokio. De baan voelde wel moeilijker aan om op te rijden. Maar dat geldt voor alle atletes. Dus dat is geen excuus. Ik heb momenteel geen verklaring voor deze tegenvallende prestatie. Ik ga het even moeten laten bezinken. Daarna ga ik met mijn coach alles rustig bekijken", aldus de 33-jarige Lefevre na haar 100 meter. Over de 800 meter-finale blikt ze kort vooruit. “Het is moeilijk in te schatten hoe sterk de rest gaat zijn, maar het zal ongetwijfeld een tactisch steekspel worden.”

Tot slot zal het Belgische paralympische verhaal afgesloten worden door Gitte Haenen op de 100 meter in de T63-klasse. Haenen combineert het verspringen met de 100 meter en in die eerste discipline behaalde ze donderdag een negende plaats met een sprong van 3m72. Haenen hoopt vooral beter te doen in haar tweede en favoriete discipline. Om een ticket voor de finale te bemachtigen, moet Haenen eerst door haar reeks geraken die om 4u01 Belgische tijd start. De finale wordt om 14u24 Belgische tijd betwist. Haenen is de bronzen medaillewinnaar op het EK van 2018 en het WK van 2019 op de 100 meter in de T63-klasse.

Volg de Paralympische Spelen van 24 augustus tot 5 september 2021 op Sporza, de zenders van RTBF of Eurosport, of op Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top