Pidcock maakt doel van Wereldbeker veldrijden

Wielersport |
De Brit komt niet aan de start van Parijs-Roubaix. Hij eindigt zijn seizoen na het WK Leuven en focust daarna op het veldritseizoen. Zijn doel is winst in de Wereldbeker. Van der Poel en Van Aert zijn gewaarschuwd...
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Tom Pidcock heeft een buitengewoon seizoen gereden. Hij werd olympisch kampioen in het mountainbiken, won de Brabantse Pijl en pakte een hele rits dichte ereplaatsen: 6e in de Waalse Pijl, 2e in de Amstel Gold Race, 5e in de Strade Bianche, 3e in Kuurne-Brussel-Kuurne. In zijn eerste echte seizoen bij de profs liet hij duidelijk zien wat hij in zijn mars heeft.
 
Aan de komende Parijs-Roubaix zal hij echter niet deelnemen, ook al won hij al twee keer in de Hel van het Noorden, bij de juniors en bij de beloften. De renner van Ineos-Grenadiers kondigde aan dat hij zijn wegseizoen zal afsluiten op het WK in Leuven op 26 september.  
 
Wegens problemen met de knie wil hij een korte pauze inlassen na het WK om voluit het crossseizoen in te gaan, want daar wil hij uitblinken in de Wereldbekerwedstrijden. Pidcock start in de Amerikaanse WB-wedstrijden in Waterloo, Fayetteville en Iowa City, op 10, 13 en 17 oktober. Het WK in Fayetteville (januari 2022) wordt dan zijn tweede grote doel van het winterseizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top