3/9: Genyn focust op goud, Habsch droomt van een podiumplaats

Sport |
Nu de Paralympische Spelen stilaan ten einde lopen, is het belangrijk voor onze Belgische atleten om vrijdag nog medailles te behalen. De kaarten liggen goed voor Team Belgium.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nadat ze een bronzen medaille hebben gewonnen in de tijdrit van het baanwielrennen, zijn Griet Hoet en haar piloot Anneleen Monsieur nog niet klaar met de Paralympische Spelen. De dames zullen deze vrijdag namelijk om 6 uur vooraan op de tandem staan in de finale van de wegwedstrijd in klasse B. Zal het hen lukken om een nieuwe ereplak weg te kapen?
 
In de para-atletiek lijken de kansen op een nieuwe medaille ook groot voor Peter Genyn, die dinsdag al een zilveren medaille op de 200m pakte met een tijd van 37.11. De 44-jarige Antwerpenaar was desondanks niet helemaal tevreden met zijn tweede plaats en zal om 13:46 uur nog beter willen doen op de 100m. "Ik wil revanche nemen. Dat is het doel. Toni (Piispanen, nvdr.) is de afgelopen twee jaar sneller geweest dan ik op de 100 meter, maar ik heb nog steeds het wereldrecord en ik ben niet van plan om zonder slag of stoot op te geven", zegt de tweevoudig medaillewinnaar. 
 
Ook Roger Habsch zal vrijdag meedoen in de finale van de categorie T51. Habsch, die op de 200m brons haalde in 38.33, droomt er stiekem van om nog wat eremetaal aan zijn collectie toe te voegen. De Belgische delegatie heeft in ieder geval een goede kans om nog twee medailles mee naar huis te nemen.
 
Volg de Paralympische Spelen van 24 augustus tot 5 september 2021 op Sporza, de zenders van RTBF of Eurosport, of op Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top