Molly Bloom, de pokerkoningin die Hollywood wild maakte

Films | Molly Bloom stond aan het hoofd van de meest elitaire pokercirkel in Los Angeles. Ze werd vervolgd voor haar privé pokerspelletjes in 2013, maar werd vrijgesproken. Ze publiceerde haar memoires en maakte haar verhaal te gelde door middel van een film, 'The Great Game'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jessica Chastain is Molly Bloom. Op slechts 26-jarige leeftijd wordt de jonge vrouw de meest exclusieve organisatrice van pokerspelen in Hollywood. Afkomstig uit een familie van hoogbegaafden, blonk de Amerikaanse uit in skiën, maar door rugproblemen kon ze niet langer op haar vaardigheden vertrouwen en moest ze haar leven opnieuw opbouwen. In 2001 verhuisde ze naar de stad van de sterren. Haar vader ontsloeg haar en ze werkte in een reeks vreemde baantjes voordat ze ondernemer Darin Feinstein, eigenaar van de 'Viper Room', hielp.
 
De nachtclub houdt pokerwedstrijden met beroemdheden in de kelder, onder invloed van Tobey Maguire (de echte). Molly wordt gastvrouw. Ze assisteert bij het spel en verwelkomt de spelers. Niets wetend over het spel, leert ze alles tijdens het werk. Aan haar tafel spelen de grootste persoonlijkheden: van Leonardo DiCaprio tot Ben Affleck, van Macaulay Culkin tot de Olsen-twins. Op de eerste avond verdiende ze maar liefst 3.000 dollar aan fooi.

Haar eigen business

Verslaafd aan gokken en het gemak om geld te verdienen aan haar klanten, begint ze haar eigen bedrijf en houdt ze dezelfde soort feestjes in hotels. Naast haar vroegere trouwe klanten, trekken haar pokerspelen de crème de la crème van Hollywood aan. Acteur Tobey Maguire hekelt de winsten van de zakenvrouw en wil haar reputatie vernietigen. Na vele confrontaties, verhuist ze naar New York. Ze lokt Wall Street financiers naar haar 400 vierkante meter grote suite in het Four Seasons. De feestjes duren soms vier of vijf dagen, met ex-speelkameraden en modellen die kaviaar en champagne serveren. Al snel bezwijkt ze aan alcohol en hard drugs om bij te blijven.
 
Ze rekent tussen 50.000 en 250.000 dollar om binnen te komen en wordt opgemerkt door de Russische maffia, die haar aanvankelijk bescherming biedt. Molly weigert categorisch. Een paar dagen later, wordt ze aangevallen in haar flat. Een man, gestuurd door de maffia, steelt al haar geld en juwelen en bedreigt haar. Tot overmaat van ramp weigeren sommige van haar cliënten haar te betalen. Op de rand van de financiële afgrond, breekt de voormalige gastvrouw de regels en houdt de poker commissies voor zichzelf.

Einde van een imperium

Haar ondergrondse imperium werd in 2011 door de FBI opgemerkt en pas twee jaar later werd Molly Bloom gearresteerd. De 34-jarige pokerkoningin hing tien jaar gevangenisstraf boven het hoofd. Ze ontsnapte daaraan door schuldig te pleiten. Ze zal uiteindelijk worden veroordeeld tot een jaar voorwaardelijk, een boete van 200.000 dollar en 200 uur taakstraf.
 
Volgens sommige bronnen is ze ook betrokken bij oplichting. Ze wordt beschuldigd van het ontvangen van 473.000 dollar van Bradley Ruderman. Bloom ontkent echter elke betrokkenheid bij de zaak.
 
Momenteel leeft de zakenvrouw rustig in Colorado om haar fouten uit het verleden goed te maken. Daar schreef ze haar autobiografie ‘Molly’s Game: The true Story of the 26-Year-Old Woman Behind the Most Exclusive, High -Stakes Underground Poker Game in the World’. In haar poging haar boek voor het witte doek te laten verfilmen, slaagde ze erin een scenarioschrijver bereid te vinden het project op zich te nemen op voorwaarde dat de beroemdheden die bij haar toernooien betrokken waren, anoniem zouden blijven. Aaron Sorkin stemde toe om haar verhaal naar het scherm over te brengen. De dame was terug in de schijnwerpers en cashte genoeg om van haar schulden af te komen.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top