Nationaal

Counter-Strike : Global Offensive

Elite Series Season 1: Summer Split - Play-offs | 2, 9 en 16 september

Na het reguliere seizoen waarin de acht beste teams van België gestreden hebben op Counter-Strike, blijven er nu maar vier ploegen over in de competitie. Neemt Low Land Lions, eClub Brugge, KRC Genk Esports of JoinTheForce de 3000 euro voor de winnaar mee naar huis?

ESL Benelux Proximus Championship: Winter 2021 - Reguliere seizoen | Van 20 september tot 30 oktober

De ESL Benelux Proximus Championship is terug! Na een succesvolle Summer Split slaan Proximus en ESL de handen opnieuw in elkaar om de grootste competitie van Counter-Strike in de Benelux te organiseren. In het reguliere seizoen spelen teams die zich konden plaatsen en de beste ploegen van het vorige seizoen. En uiteraard kan je de competitie hier volgen, op pickx.be/esports.

Kayzr League Fall 2021 - Reguliere seizoen | Van 1 september tot 13 oktober

Er zijn heel wat CSGO-toernooien waar de fans van kunnen genieten bij de start van het nieuwe schooljaar. Na de overwinning van Team Unique in het lentesegment, organiseert Kayzr een nieuwe competitie met een mooie prijzenpot van 4000 euro die verdeeld moet worden onder de vier beste teams.

FIFA

We moeten nog eventjes wachten op de nieuwe game van EA Sports en daarom zijn er ook geen toernooien gepland in september. Stilte voor de storm, want zodra de nieuwe FIFA er is, kunnen we weer genieten van de talloze toernooien en competities.

Internationaal

League of Legends

European Masters : Summer Main Event | Van 30 augustus tot 19 september

We kunnen weer genieten van de European Masters! De beste Europese teams nemen het opnieuw tegen elkaar op in een competitie waar de hype nooit zo groot leek als nu. Karmine Corp won de vorige editie en Frankrijk is klaar om een nieuwe titel binnen te halen. Maar eenvoudig wordt dat niet, want enkele ploegen lieten hun talent al zien tijdens de play-ins van de competitie. Sector One moest zo de competitie al verlaten.

Counter-Strike : Global Offensive

ESL Pro League Season 14 | Van 16 augustus tot 12 september

Al enkele weken lang strijden de beste teams ter wereld van Counter-Strike in de groepsfases van het 14e seizoen van de ESL Pro League. Heroic, Vitality en Complexity Gaming, onder andere, hebben al een ticket voor de volgende ronde beet, maar voor de teams uit poules C en D is de strijd nog niet gestreden. Daar volgt de ontknoping in de komende dagen!

Benieuwd naar die ontknoping? Dan ben je hier aan het goede adres! Je kan de grote finale van het evenement live volgen op Pickx Esports en live op televisie via Pickx Live (voor Proximus-abonnees)!

BLAST Premier: Fall Groups 2021 | Van 16 tot 26 september

Drie maanden na de Spring Finals met Gambit als winnaar, keert BLAST deze herfst terug. Wat staat er allemaal op het programma? Drie weken competitie met twaalf teams die allemaal mikken op de Fall Finals die in november gespeeld worden. Voor de ploegen die het minder goed doen, is er de Fall Showdown nog om zo een plek in de finales te bereiken. Het is trouwens de laatste kans voor de ploegen om zich te plaatsen voor de Global Finals op het einde van het seizoen.

Intel Extreme Masters Season XVI - Fall: Europe | Van 19 september tot 10 oktober

Door de reisbeperkingen is de competitie nog steeds verdeeld onder de continenten, maar de Intel Extreme Masters staan wel opnieuw voor de deur! Deze keer krijgen de twaalf beste ploegen van het RMR-klassement van 2021 het gezelschap van twaalf andere ploegen die zich op verschillende manieren konden plaatsen.

Ook hier kan je de grote finale live volgen op Pickx Esports en de abonnees ook op televisie met Pickx Live!

Rainbow Six Siege

European League 2021 - Stage 3 | Datum nog te bevestigen, maar de start van het event is voorzien in de maand september

Team One sloot de Six Major van Mexico nog maar net af als grote kampioen, maar veel tijd om te rusten krijgen de teams niet. De derde en laatste manche van het Europese circuit staat namelijk al voor de deur! Er staan negen speeldagen op de planning en slechts vier teams kunnen een ticket voor de volgende Major in de wacht slepen. Waar die zal doorgaan is nog niet aangekondigd...

VALORANT

VALORANT Champions Tour 2021: Stage 3 Masters - Berlin | Van 10 tot 19 september

Stage 3 van de VALORANT Champions Tour kent bijna een winnaar en wie winnaar zegt, zegt natuurlijk ook de Masters! Deze zullen doorgaan in Berlijn, in de studios van LEC, het Europese kampioenschap League of Legends. Jammer genoeg wist geen enkele Belg zich te kwalificeren voor het evenement. ScreaM (Team Liquid) en DavidP (Giants Gaming) werden uitgeschakeld in de play-offs van de laatste ronde Challengers, waardoor de laatste Belgische hoop verloren ging.

Call of Duty

Nu het seizoen van Call of Duty en bij uitbreiding het kampioenschap afgelopen is, staat er momenteel weinig tot niets op de agenda wat de internationale competities betreft. Het is wachten tot de release (5 november) om opnieuw te kunnen genieten van de vele evenementen. Je kan ondertussen wel deelnemen aan kleinere toernooien die regelmatig georganiseerd worden op de Playstation.

Pokémon

Toernooi « Draft the World » | 18 en 19 september

Acht van de beste spelers ter wereld van TCG nemen hun beste deck bij de hand voor een onderlinge strijd en wekken de beste wedstrijden van het vorige wereldkampioenschap terug tot leven. Alles speelt zich af in een tabel met dubbele eliminatie waar elke ronde van het toernooi getekend is door een ander wereldkampioenschap. De zelfde spelers gebruiken een exacte kopie van de decks die toen gebruikt werden!

Super Smash Bros Ultimate

Smash World Tour 2021 Europe Regional Finals | 18 & 19 September

Normaal gezien stond de Smash World Tour gepland op 17 en 18 juli, maar het werd toen uitgesteld door de maatregelen. De organisatoren droomden van een een mooi live event in plaats van eentje te organiseren met tal van maatregelen. De Belg SuperStriker neemt er aan deel. De toernooien op Melee komen er later dit jaar aan.

Tekken 7

No Bars Tekken 7 - Engeland | 4 September

PiKaH, het jonge Europese toptalent, werd uitgenodigd voor dit toernooi en mag zijn kunstjes nog eens bovenhalen in het eerste offline event in lange tijd. Er doen ook nog enkele andere Europese spelers mee aan het toernooi.

Fortnite

Finales van season 7 FNCS | 4 & 5 September

De Fortnite Champion Series gingen op 30 juli van start en kennen een winnaar op 4 en 5 september. Hiermee sluiten we het tweede hoofdstuk van seizoen 7 af en wordt de prijzenpot van 3 miljoen dollar verdeeld onder de beste deelnemers. In totaal zijn er 33 ploegen die zich konden plaatsen voor de finales, met allemaal maar één doel: een victory royale!

Hearthstone

Grandmasters 2021 Season 2 Europe - week 5, 6 & 7 - Van 16 tot 19 september (week 5), van 23 tot 26 (week 6) en vanaf 30 september (week 7)

Het bekende kaartspel zet het reguliere seizoen van de Grandmasters 2021 in Europa verder. De Belgische fans kunnen supporteren voor Floki, die zich voor 3 opeenvolgende weken wist te plaatsen. Na het einde van de Hearthsone Masters Tour Silvermoon, kunnen de beste spelers zich plaatsen voor de Stormwind Masters Tour.