D1B Pro League: Elftal van de Week (speeldag 3)

Sport | Op de derde speeldag stond onder meer de Kempense derby tussen KVC Westerlo en Lierse K. op het programma. Het werd een match op het scherpst van de snee met veel goals én veel uitblinkers. Maar ook Waasland-Beveren kende een prima weekend met een vlotte zege bij mede-degradant Moeskroen. RWDM, Virton, Lommel SK en SK Deinze deelden dan weer de punten in hun onderlinge duels.

RWDM - RE Virton

Virton stak als eerste de neus aan het venster. Bukusu schoot tweemaal vanop afstand, maar doelman Defourny stond pal. Sula probeerde zonder succes de thuisdoelman te omspelen en na het halfuur kreeg RWDM eindelijk haar eerste kans. Lavia vond echter Sadin op zijn weg. Voor de rust mikte Libert nog een poging over de kooi. Veel meer viel er niet te beleven in de eerste helft. De Brusselse aanvallen gebeurden voornamelijk vanop rechts. Een voorzet van Libert werd door Nangis naast gekopt. Glenn Claes knalde dan weer op de vuisten van Sadin. Aan den overzijde moest Defourny zijn trukendoos bovenhalen op een knappe kopbal van invaller Aabbou. Allach kon in de slotminuten slim inlopen maar de poging eindigde over de lat. Twee scrimmages voor het Virtonese doel zorgden bijna nog voor de overwinning voor RWDM, maar Sadin bracht even vaak redding. Het bleef dus 0-0.

KVC Westerlo - Lierse K.

Al na enkele minuten kon Westerlo dreigen. Doelman De Smet moest de meubelen redden op pogingen van Dierckx en Bernát. De goal viel echter aan de overkant. Yagan kon aanleggen op de rand van het strafschopgebied en pegelde onhoudbaar in de verste hoek: 0-1. Net als vorige week was Lierse gevaarlijk op stilstaande fases. Schuermans knalde een afvallende bal over de lat. Wanneer Laes Dierckx tegen de grond trok in het begin van de tweede helft, ging de bal prompt op de stip. De gretige aanvaller werkte deze kans zelf af. Even later leverde Dierckx de knappe assist af voor Vaesen, die aan de tweede paal binnen kopte. Niet veel later deed Vaesen een grote inspanning om de bal af te leggen voor Bernát, maar de Slowaak kreeg zijn poging niet binnen het kader. Hij maakte zijn misser wel meteen goed, door enkele minuten later de voorzet van Van Eenoo binnen te tikken. Lierse gaf zich niet gewonnen. Na een hoekschop wist Schuermans zijn derde goal in twee wedstrijden tegen de netten te jagen. Een echt slotoffensief zat er echter niet meer in.

Excel Moeskroen - Waasland-Beveren

Het duel tussen de twee degradanten was er eentje die besliste over wie zijn competitiestart rateerde en wie niet. De thuisploeg was als eerste gevaarlijk. Myny dwong Jackers tot een redding, de poging van Ribeiro werd van de lijn gehaald en de pegel van Postolachi landde op de deklat. Dan was Waasland-Beveren efficiënter. Een voorzet werd slecht weggewerkt en Hoggas profiteerde. Op slag van rust redde Parfait Mandanda nog spectaculair maar op de daaropvolgende hoekschop was hij alsnog verslagen. Maderner kopte overhoeks de 0-2 binnen. In de tweede helft kon Maderner bijna profiteren van balverlies van de thuisploeg, maar zijn poging strandde op Mandanda. Maar enkele minuten later kon de Moeskroengoalie een schot van Maderner niet klemmen, wat Hoggas meteen afstrafte. Lepoint had de aansluitingstreffer aan de voet maar geraakte niet voorbij Jackers. Dekuyper mikte dan weer over. In de toegevoegde tijd maakte Kablan het verdict nog wat zwaarder: hij heroverde de bal en vond de verste kruising. De thuisploeg blijft zo achter met 0 op 9.

Lommel SK - KMSK Deinze

Deze twee teams lieten in de eerste twee matchen al zien dat ze iets in hun mars hebben. Maar dat kwam er niet meteen uit. Deinze-doelman Vandenberghe moest na twintig minuten attent zijn op een poging van Saito. Daarna zweefde hij ook de verre vrije trap van Arzani uit zijn doelvlak. Fiermarin moest redding brengen toen Hendrickx plots voor hem opdook, maar er zou niet gescoord worden in de eerste helft. Na de rust pakte Kevin Kis nog eens uit met zijn handeslmerk: hij krulde een vrije trap netjes in de kruising, 1-0! Lang konden ze niet genieten van de voorsprong. De bal ging op de stip na hands en Mertens zette de 1-1 op het bord. Mertens geraakte even later niet voorbij Fiermarin wanneer Challouk hem en ook de daarop volgende hoekschop leverde net geen goal op. Mertens kopte goed in maar Roque redde op de lijn. Wanneer Challouk Abrahams aanspeelde scoorde de Zuid-Afrikaan met een relatief zacht schotje. Fiermarin ging daar niet vrijuit. Lommel liet het daar niet bij. Keeper Vandenberghe moest uitpakken met een parade op de knal van Rosa maar in minuut 88 tekende kapitein Neven alsnog voor de gelijkmaker.