In de sloturen van de zomerse transfermarkt slaagde Waasland-Beveren er dan toch nog in om Louis Verstraete definitief los te weken bij R. Antwerp FC. De middenvelder begint zo aan zijn derde termijn bij de Waaslanders, al is het nu wel pas voor het eerst als contractspeler van Waasland-Beveren.
Het jeugdproduct van KAA Gent werd in januari 2018 al eens anderhalf jaar uitgeleend aan Waasland-Beveren waar hij als jong opkomend talent de knepen van het vak mocht leren. Verstraete kon zich vrij snel opwerken tot titularis en speelde uiteindelijk heel wat wedstrijden op de Freethiel.

Bij Gent ging het evenwel wat moeizamer waardoor de middenvelder in januari 2020 een overstap maakte naar R. Antwerp FC. Maar ook daar liep het niet meteen van een leien dakje en ook een korte uitleenbeurt aan KV Oostende vracht weinig soelaas. Vorig seizoen stuurde Antwerp Verstraete dan opnieuw naar de Freethiel, waar hij opnieuw helemaal open bloeide. Toen hij na de degradatie van Waasland-Beveren opnieuw naar de Bosuil moest, duurde het evenwel niet lang vooraleer er weer contact was met de Wase bestuurders.

Engagement

“De eerste speler die ik belde twee dagen na de degradatie was Louis Verstraete", vertelt sportief directeur Roger Stilz op de officiële website van Waasland-Beveren. "We wilden hem voor onze heropbouw, het heden en de toekomst. We bleven in contact, de hele voorbereidingsperiode. Nu zijn we heel blij dat hij besliste om voor ons te kiezen en andere opties naast zich neer te liggen, om terug te keren naar Beveren. We hebben nood aan engagement, dit engagement. We zijn ervan overtuigd dat Louis de juiste speler is om onze ploeg compleet te maken.”

Ook Verstraete zelf is heel opgetogen dat hij eindelijk zonder franjes in Wase loondienst kan spelen. “Beveren is altijd al iets speciaals geweest voor mij, ook in het verleden heb ik mij hier altijd thuis gevoeld', klinkt het. "Ik ben blij dat ik hier nu een langdurig contract kan tekenen en kan helpen om de club terug te brengen naar waar het hoort.

Beverenboy

Van de 83 profwedstrijden die Verstraete al in zijn carrière speelde, waren er 49 als 'huurling' in het shirt van Waasland-Beveren. Nu mag hij zich dus definitief gaan opwerpen als een belangrijke pion in het verhaal van de Waaslanders.