OHL - Standard Fémina: duel van de underdogs in de Scooore Super League

Lotto Super League | De top van het Belgische vrouwenvoetbal komt dit weekend in actie in de Scooore Super League. Achter Anderlecht zijn OHL Vrouwen en Standard Fémina waarschijnlijk de twee beste teams in het dameskampioenschap. Ze ontmoeten elkaar deze zondag (18 uur) om te bepalen wie van hen het beste is uitgerust om de strijd met paars-wit aan te gaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vorig jaar eindigde Standard Fémina voor aanvang van de play-offs als tweede in de competitie, 9 punten achter Anderlecht. Maar in Play-off 1 stortten de Rouches volledig in en pakten ze slechts 3 punten op 24. In tegenstelling tot OHL, dat als vierde aan de play-offs was begonnen maar uiteindelijk 6 overwinningen boekte in acht games (het beste resultaat van de Play-off 1). Zij werden dan ook het team dat zich vice-kampioen mocht noemen.
 
Dit jaar zet OHL zijn momentum voort. In de openingsmatch wonnen ze nipt (0-1) van de Gent Ladies, die vorig jaar als derde eindigden. De week daarop verpletterden ze Aalst (7-0). Met zes punten en een doelgemiddelde van +8 staan de Leuvenaars momenteel aan de top van de Super League. En ze zijn vastbesloten om ondanks hun underdog-status te zegevieren. Vorig jaar slaagden ze er niet in om toekomstig kampioen Anderlecht te verslaan, maar deze keer lijken ze klaar om de hiërarchie omver te werpen.
 
Hoge verwachtingen over Vanzeir
 
Daarvoor beschikt OHL over een sterke en vooral zeer jonge kern. Zo zetten de talentvolle Zenia Mertens (20) en Jill Janssens (17) vorig jaar uitstekende prestaties neer, wat hen een eerste selectie bij de Red Flames opleverde.
 
Met name aanvaller Luna Vanzeir belooft dit jaar een formidabele doelpuntenmaker te worden. Klinkt haar naam je bekend in de oren? Dat kan, want ze is niemand minder dan de zus van Dante Vanzeir (Union Sint-Gillis). Afgelopen weekend ging Luna zelfs haar broer achterna door ook een hattrick op de tabellen te zetten.
 
Om de jonge Leuvense garde te begeleiden, is de ervaring van Lenie Onzia van onschatbare waarde. De 32-jarige speelster, die sinds 2006 haar talent tentoonspreidde in Engeland, in Nederland en bij de Red Flames, kent de sport door en door. Tot slot versterkte OHL zich deze zomer met drie markante aanwinsten: Ellen Charlier, Charlotte Cranshoff en Lola Wajnblum. Wat hebben zij gemeen met elkaar? Ze zijn allemaal vertrokken bij Standard en staan daarom zondag tegenover hun voormalige ploeg.
 
Standard heeft talent
 
Deze drie overlopers zijn niet de enige verliezen die Standard het afgelopen seizoen heeft geleden. Middenvelder Noémie Gelders keerde na vijf seizoenen in Sclessin terug naar Anderlecht. De vertrokken Rouches zullen zeker worden gemist, maar het team kan nog steeds bogen op een sterke selectie. Denk bijvoorbeeld aan Aster Janssens, Davinia Vanmechelen of Constance Brackman, die ook net voor het eerst werd opgeroepen voor de Red Flames.
 
Daarnaast maakte Standard een mooie zet door de Nederlandse Vanity Lewerissa, die tussen 2011 en 2015 de Rouche-trui droeg, terug te halen. Ze scoorde destijds 81 goals voor Standard. Meteen na haar terugkeer uit Amsterdam loste de spits de hoge verwachtingen in. Afgelopen weekend scoorde ze een hattrick tegen Gent, om haar team de zege te bezorgen.
 
De Luikenaars hebben dus talent te over en nu moeten ze dat sterke spelersveld in resultaten omzetten. Succes tegen OHL zou hen alvast op het goede spoor zetten.
 
Mis niets van de Scooore Super League op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

 
Het programma voor de 3de speeldag:
 
Vrijdag 3 september
Charleroi - Zulte Waregem (20u)
White Star Woluwé - Gent Dames (20u30)
 
Zaterdag 4 september
Eendracht Aalst - Genk (14u)
Club YLA - Anderlecht (14u)
 
Zondag 5 September
OHL - Standard (18u)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top