Het academische team van mousesports wint de WePlay Academy League

Door Pickx

Deel dit nieuws

De jonge spelers van mouz NXT hebben het eerste seizoen van de WePlay Acadamy League gewonnen. Het Duitse team won met 3-1 van Young Ninjas op het podium van de WePlay Esports Arena in Kiev.

Sinds midden juli verzamelt de WePlay Acadamy League de beste academische ploegen van de grootste teams ter wereld om ze een competitief platform te geven. Maar liefst acht ploegen werden uitgenodigd voor het toernooi dat een mooie apotheose kreeg in de WePlay Esports Arena van Kiev.

Maar de weg naar Kiev was lang. Eerst moesten de teams een regulier seizoen afwerken waarin de ploegen twee keer tegenover elkaar stonden. Slechts vier ploegen wisten zich te plaatsen voor de grote live finales: mouz NXT, Fnatic Rising, Young Ninjas en BIG Academy. Vooral de prestatie van Fnatic Rising was straf, want het team werd last minute nog samengesteld.

© WePlay!

Door de eerste plek in het reguliere seizoen, kon mouz plaatsnemen in de upper bracket. Ze stuurden BIG Academy naar de lagere regionen na een solide wedstrijd van 2-0 (16-10; 16-10). Nadien waren de Young Ninjas, het academische team van Ninjas in Pyjamas, aan de beurt. Maar de Zweden kwamen ontzettend sterk voor de dag en waren in drie rondes beter dan mouz: 16-11; 17-19; 5-16.

De finale en een herkansing tegen Young Ninjas waren nog niet weg, maar moest nu wel bereikt worden via een omweg, waar Fnatic Rising hen stond op te wachten. Die wedstrijd won mouzesports wél en de finale was een feit. En deze keer wouden ze niet verliezen van de Ninjas, die nochtans met een punt voorsprong begonnen door hun plek in de upper bracket. Maar mouz haalde genadeloos uit en won de drie rondes met overtuigende scores: 16-2; 16-11; 16-9.

De spelers verlaten Oekraïne nu met een prijzenpot van maar liefst $45 000, maar mogen vooral trots zijn met de overwinning van een van de eerste live events voor academische teams. Door het grote succes van deze competitie is de kans groot dat we in de toekomst nog zullen genieten van WePlay! en we gelijkaardige competities zullen zien.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top