1/9: Deberg wil teleurstelling Rio uitwissen, Hordies kan tweede medaille halen

Sport | Deze woensdag zal geheel in het teken staan van de wegwedstrijd voor onze vertegenwoordigers op de Paralympische Spelen in Tokyo.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jean-François Deberg herinnert het zich nog. Als vierde in de wegwedstrijd in de categorie H3 op de Paralympics van Rio, eindigde de 39-jarige handbiker op de meest ondankbare plaats. Hoewel onze landgenoot zich kon troosten met een medaille op de ploegestafette, wil hij in Tokio de situatie rechtzetten in zijn favoriete discipline. Dinsdag, in de tijdrit, was hij ver verwijderd van het podium, maar de wereldkampioen van 2018 in de wegwedstrijd weet dat de situatie deze woensdag heel anders zal zijn. Het wordt dan ook zijn laatste individuele optreden voor een welverdiend pensioen. "De tijdrit is niet mijn specialiteit. Er zijn andere ruiters die beter zijn op dit gebied. Morgen is er de wegwedstrijd en dat is meer voor mij", zei hij.
 
Maxime Hordies (2u35 in MH1) en Jonas Van de Steene (7u15 in MH4) zullen woensdag ook in actie komen in de wegwedstrijd. De twee handbikers hadden ervaarden de eerste wedstrijd van de competitie compleet verschillend. De eerste ging met een bronzen medaille aan de haal, terwijl Van de Steene tot zijn grote teleurstelling maar op de negende plaats eindigde. "Ik ben echt teleurgesteld, want ik had de ambitie om een medaille te winnen. Maar ik kan mezelf niet te veel verwijten, want ik reed goed", zei hij. De inwoner van het Oost-Vlaamse Zaffelare kent de weg naar de overwinning, want hij maakte deel uit van de estafetteploeg, naast Jean-François Deberg, die in 2016 brons won. Zal hij die prestatie kunnen herhalen?
 
Volg de Paralympische Spelen van 24 augustus tot 5 september 2021 op Sporza en Eurosport, of op Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay kun je het programma tot 36 uur later terugkijken wanneer je maar wilt, of 7 dagen na uitzending ook op de site of de app!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top