Europees kampioen Italië treft Bulgarije, Noorwegen en een Nederland gericht op eerherstel

WK 2022 |
Het EK voetbal kende begin juli nog maar zijn ontknoping, maar de kwalificaties voor het WK 2022 schieten begin september al uit de startblokken. Beleef de mooiste affiches van de vierde speeldag, die woensdag en donderdag plaatsvindt, op Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het internationale landenvoetbal is terug van weggeweest! Op woensdag 1 en donderdag 2 september vindt de vierde speeldag plaats van de Europese kwalificaties voor het WK 2022. Sommige landen moeten al meteen vol aan de bak om uitzicht op kwalificatie te bewaren.  
 
Oranje moet Haaland trotseren

Groep G is ongetwijfeld één van de spannendste poules, die deze woensdag (20u45) grondig doorheen geschud kan worden na rechtstreekse confrontaties tussen de vier koplopers. De leider in de groep, Turkije, telt maar één puntje meer dan de drie achtervolgers. De Turken ontvangen Montenegro en kunnen de  kloof met de rest mits winst dus vergroten. Tegelijk bekampt Noorwegen, met speerpunt Erling Haaland, een Nederland dat na de snelle uitschakeling op het EK op zoek is naar eerherstel. Oranje is erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten in Scandinavië.
 
Frankrijk, leider in groep D, kan zijn voorsprong op zijn dichtste tegenstanders vergroten met een thuiszege tegen Bosnië-Herzegovina. Les Blues tellen vier punten meer dan de tweede, Oekraïne, vijf meer dan Finland en zes meer dan hun tegenstander in deze match. Elk van die landen heeft wel één match minder gespeeld. In groep A kan het Portugal van Cristiano Ronaldo, die onlangs Juventus inruilde voor Manchester United, alleen leider worden mits een gunstig resultaat tegen Ierland en in afwachting van de uitslag van het duel tussen zijn twee dichtste achtervolgers, Servië en Luxemburg. Die match vindt volgende zaterdag plaats.
 
Hongarije wil doorgaan op goede elan
 
Donderdagavond om 20u45 kruisen Zweden, dat één match minder gespeeld heeft, en Spanje de degens in groep B. La Roja is de huidige koploper met één punt voorsprong. In poule I ontvangt het verrassende Hongarije, dat indruk maakte op het jongste EK in de groep des doods, de finalist van dat EK: Engeland. Een wedstrijd met belangrijke inzet, vermits de Hongaren aan kop van de groep komen als ze de Three Lions verslaan.

In groep C ontvangt Italië, dat tot op heden een foutloos parcours rijdt, Bulgarije. In de onderlinge strijd met Zwitserland, dat aanklampt in het zog van Italië, is een zege van de Europees kampioen een must. Tegen een tegenstander die slechts één puntje op negen telt lijkt de driepunter voor de Squadra Azzurra bijna een zekerheid. Italië is al immers 34 wedstrijden ongeslagen en heeft uitzicht op het record van ongeslagen matchen dat Brazilië (1993-96) deelt met Spanje (2007-09). Zij waren elk ooit 35 wedstrijden ongeslagen.

Het programma van de vierde speeldag bij Eleven Sports:

Woensdag 1 september:
Donderdag 2 september:
Volg de vierde speeldag van de kwalificaties voor het WK 2022 op woensdag 1 en donderdag 2 september op Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top