'Fresh Screens' verkent een duistere escaperoom

Films | Deze week neemt Ianthe Tavernier in ‘Fresh Screens’ op Pickx+ opnieuw een film onder de loep. Dit keer is dat de gloednieuwe horrorfilm ‘Escape Room: No Way Out’. Dit vervolg op ‘Escape Room’ uit 2019 sluit opnieuw een paar onschuldige mensen op in een spelkamer die hen het leven kan kosten. Proximus Pickx geeft je nog meer mee over deze nieuwe thriller.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ondertussen heeft bijna elke grote stad één of meerdere escaperooms. Dat zijn kamers waar je samen met je vrienden in wordt opgesloten en uit moet zien te ontsnappen voor de zestig minuten om zijn. De enige manier om dat te doen, is door samen puzzels op te lossen en raadsels te ontrafelen. Een intrigerend spelletje, dat regisseur Adam Robitel inspireerde om in 2019 de psychologische horrorfilm ‘Escape Room’ uit te brengen. Twee jaar later is het nu tijd voor een vervolg.
 
‘Escape Room: No Way Out’ speelt op dit moment in de cinemazalen en zal je net als zijn voorganger doen sidderen en beven. Het verhaal start waar het vorige is geëindigd. De enige overlevenden, Ben en Zoey, zijn vastbesloten om wraak te nemen op de organisatie die de dodelijke escape rooms maakt. Zoey denkt dat ze gevonden heeft waar de spelmaker zich verstopt, maar eigenlijk heeft hij haar weer gevonden om haar opnieuw naar het spel te leiden.

Kaapstad
 
“Deze tweede film wordt nog angstaanjagender dan de eerste”, vertelt regisseur Adam Robitel. “De spelmaker heeft niet alleen controle heeft over de escaperooms, maar blijkt ook het hele leven van de slachtoffers te bepalen. Elke keuze die ze maken en elke ontmoeting die ze meemaken, is deel van het spel. Dat maakt alles nog zoveel interessanter.”
 
De indrukwekkende sets maken het geheel nog geloofwaardiger en de opnames gingen door in Kaapstad, Zuid-Afrika. De cast heeft daar dus ook even gewoond en bleef zelfs nog even hangen toen de opnames achter de rug waren. “Het is de mooiste plek om een film te maken”, besluit regisseur Robitel.

Meer weten over 'Escape Room: No Way Out' en ander filmnieuws? Stem dan aanstaande donderdag om 19u af op Pickx+ voor de nieuwste aflevering van 'Fresh Screens' op Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket? Dan kan je Pickx+ terugvinden op zender 263. Ontdek het volledig Pickx+-aanbod via de tv-optie ‘All Stars’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top