De surrealistische komedie ‘Cette musique ne joue pour personne' komt naar de bioscoop

Films | In ‘Cette musique ne joue pour personne' brengt Samuel Benchetrit een vijfsterrencast samen in een absurdistische komedie, gefilmd in Noord-Frankrijk. Deze coproductie van Proximus Pickx is vanaf 29 september te zien in de bioscoop en vanaf 29 januari 2022 ook op onze exclusieve zender Pickx+.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deze film van Samuel Benchetrit, gepresenteerd in de speciale categorie 'Cannes Premières' van de officiële selectie, is een even absurd als grappig verhaal. De regisseur, die 'Janis and John' en 'I always wanted to be a gangster' maakte, vertelt het verhaal van een bende misdadigers die geconfronteerd wordt met de wereld van kunst, poëzie en tederheid. De film is opgebouwd uit een reeks grappige scènes, waarin de personages geconfronteerd worden met gebeurtenissen die hun dagelijks leven door elkaar schudden. François Damiens als een dokwerker in de haven van Duinkerke en Vanessa Paradis als een stotterende actrice.
 
Deze coproductie van Proximus Pickx werd niet ver van huis opgenomen, want een groot deel van de film speelt zich af in Noord-Frankrijk, in Duinkerke. "Ik voel me aangetrokken tot het Noorden. Mijn moeder komt uit het noorden. Ik voel me daar goed. Duinkerke is een enigszins vergeten plaats, waarvan de inwoners worstelen om te herstellen van een verloren industrie. Ze hebben een groot hart. Je kunt niet filmen op een plek zonder de lokale bevolking erbij te betrekken, de dokwerkers zijn echte dokwerkers", legt de regisseur uit.
 
Een andere grote troef van de film is de vijfsterrencast. Samuel Benchetrit heeft een groep formidabele acteurs samengesteld: Vanessa Paradis, Gustave Kervern, François Damiens, Bouli Lanners, Valeria Bruni Tedeschi, JoeyStarr, Vincent Macaigne, Bruno Podalydès en Ramzy Bedia.
 
'Cette musique ne joue pour personne' is vanaf 29 september te zien in de bioscoop of vanaf 29 januari 2022 op Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top