131 caps staan er intussen achter de naam van recordinternational Jan Vertonghen en als het aan de 34-jarige linkerflankverdediger ligt, zullen er daar nog heel wat bijkomen. Aan stoppen bij de nationale ploeg denkt de verdediger van Benfica dan ook nog niet.
"Iedereen moet dat voor zichzelf beslissen. De voorbije jaren hebben we Fellaini, Kompany, Dembélé en Defour zien afhaken, maar zij hadden daar hun redenen voor, vaak fysiek. Als zij 100 procent waren gebleven, waren ze misschien nog steeds international", vertelde Vertonghen maandag tijdens een persmoment in Tubeke.

"Ik voel me fysiek nog goed en heb het gevoel dat ik hier nog veel kan bijbrengen. Als ik dat gevoel niet meer heb, zal ik er zelf ook een streep onder trekken. Ik kan dus niet beloven dat dat gevoel er in 2022 nog zal zijn. Ik wil zo lang mogelijk op een hoog niveau voetballen en heb met Benfica ook voor een team gekozen dat bij mijn ambities past, met onder meer CL-voetbal. Aan de andere kant ben ik ook geen Benjamin Button, ik voel het ouder worden wel. 's Morgens loop ik niet meer recht van mijn bed het terrein op. Ik heb wat meer tijd op de massagetafel en in de gym nodig."