Nadat ze eerst nog indruk maakten in de winner bracket, hebben de MAD Lions nu ook de grote finale van de Summer Split van de LEC gewonnen tegen Fnatic, dat sterk presteerde sinds de play-offs. Met deze nieuwe overwinning worden ze back-to-back kampioen en bekronen ze een succesvol seizoen.

De fans van League of Legends keken reikhalzend uit naar de wedstrijd tussen de twee topploegen dit weekend. De play-offs van de LEC, het Europese kampioenschap van League of Legends, liep ten einde na een seizoen met ups en downs.Op het einde mocht MAD Lions, de grote kampioen van de Spring Split, de beker de lucht in steken.

Maar voor de grote finale kon plaatsvinden, moesten Fnatic en Rogue onderling nog uitmaken wie het mocht opnemen tegen MAD in de grote finale van het zomersegment. Fnatic, met de Belgen Gabriël "Bwipo" en Yasin "Nisqy" Dinçer, veegde de vloer aan met hun tegenstander. Het werd 3-0 na een erg sterke prestatie, waarmee Fnatic een van de strafste comebacks in de loser bracket in schoonheid wisten af te ronden.

De twee ploegen poseren voor de trofee - © Michal Konkol & Riot Games

Fnatic trok dan ook vol vertrouw naar de finale, gelanceerd door een geweldige demonstratie. De vier nederlagen tegen MAD tijdens het reguliere seizoen leken even vergeten.

MAD Lions haalde de eerste manche binnen, maar de tweede partij werd door de collectieve inspanningen van Fnatic een pak spannender. Toch kon MAD net dat tikkeltje meer geven, waardoor ook de tweede partij gewonnen werd. Door een knalprestatie van jungler Elyoya schreef de kampioen van de Spring Split ook de derde partij achter zijn naam. Nog maar twee matchpunten over om het tij te keren.

Jammer genoeg voor Fnatic, twijfelden de Lions van Madrid geen seconde om de genadeloos toe te slaan. Ze vernietigden de nexus van Fnatic nog een keer en mogen zich met trots de grote kampioen van de Summer Split 2021 noemen!

De jonge ploeg sluit het seizoen 2021 op die manier in schoonheid af. Voor velen is dit hét bewijs dat de dominantie van G2 en Fnatic definitief verleden tijd is. Toch is het nog even afwachten wat MAD kan aanrichten in de Worlds, nadat eerder de halve finale het eindstation werd in de laatste internationale competitie, de MSI 2021. Wat wel al zeker is, is dat samen met G2 en Fnatic, MAD een back-to-back in de LEC op het palmares mag neerschrijven.

We mogen ook zeker de aanwezigheid van de Belg Christophe "Kaas" van Oudheusden in de coaching staff van de MAD Lions niet vergeten. Sinds hij Mac, de hoofdcoach, assisteert, heeft het team meegespeeld in alle play-offs van de LEC en deelgenomen aan alle grote internationale competities.

Wie nog wil genieten van League of Legends, zal even geduld moeten hebben tot de World Championships 2021, die onlangs nog verhuisde van China naar Europa. Europese fans moeten hopen dat de ploegen Rogue, Fnatic en MAD Lions het zo ver mogelijk schoppen in de competitie.