OHL dreigt de komende drie speeldagen niet op Sébastien Dewaest te kunnen rekenen. Het Bondsparket heeft maandag een schorsing van vier speeldagen (waarvan drie effectief) en een boete van 3.500 euro gevorderd tegen de verdediger, die afgelopen weekend bij Antwerp een rode kaart pakte.
In de slotminuut van de wedstrijd (2-2 gelijkspel) kreeg OHL-verdediger Dewaest een rode kaart na een akkefietje met Balikwisha. Hij trok aan de noodrem wanneer Balikwisha nog eens poogde uit te breken. Voor de tactische fout zelf trok scheidsrechter De Cremer slechts geel, maar Dewaest zocht Balikwisha nadien op en maakte een stotende beweging met het hoofd. Er was even contact, waarop De Cremer bovenop geel ook nog eens een rechtstreekse rode kaart trok.

"In huidig dossier lag de intensiteit waarmee de kopstoot werd uitgevoerd relatief laag, maar een dergelijke actie op de voetbalvelden kan onmogelijk getolereerd worden", oordeelt het Bondsparket. "Er was geen enkele aanleiding om op een dergelijke manier te reageren. Een kopstoot, ongeacht de intensiteit waarmee deze wordt uitgevoerd, is absoluut onaanvaardbaar. Een schorsing dringt zich op."

Voor Dewaest staan de wedstrijden tegen KV Kortrijk (12/09), KV Mechelen (18/09) en Club Brugge (25/09) op de wip. De indicatieve tabel schrijft een schorsing van vier speeldagen voor. Maar van het Bondsparket mag eentje met uitstel verleend worden. "Tot op heden maakte Dewaest nog nooit het voorwerp uit van een disciplinaire sanctie", klinkt het. Als OHL de strafvordering niet aanvaardt, verschijnen club en speler dinsdag voor het Disciplinair Comité.