Wie zijn de favorieten voor het NFL-seizoen 2021?

Op 10 september schiet het NFL-seizoen uit de startblokken op Eleven Sports. Dan gaan de Dallas Cowboys op bezoek bij titelverdediger Tampa Bay. Bekijk elke week het beste van de NFL op Proximus Pickx via de kanalen van Eleven Sports!

Wordt Tampa Bay voor de tweede keer op rij kampioen?

Kunnen de Buccaneers weer kampioen worden onder leiding van een 44-jarige quarterback? Normaal gezien zouden we op die vraag resoluut 'nee' antwoorden. Maar als je weet dat die quarterback Tom Brady heet en dat de jaren totaal geen vat op hem lijken te hebben, mogen de fans toch hoop koesteren. Bovendien is het team dat hem omringt nog steeds ijzersterk, zowel in de aanval als in de verdediging. Wellicht zijn De Buccanneers niet de grootste favorieten van het seizoen, maar in een NFC South-divisie waar de Saints het lastig kunnen krijgen om hun niveau te behouden, zouden ze zich toch voor de play-offs moeten kwalificeren. En laat nu net Tom Brady zich volledig in zijn element voelen in de play-offs!

Kansas City Chiefs

In 2019 zegevierde Kansas City, vorig jaar greep het team in de finale net naast de winst. Feit is dat Kansas City een van de zwaargewichten in de competitie blijft. Ook een feit: vandaag is Patrick Mahomes de meest indrukwekkende en een van de meest efficiënte quarterbacks van de competitie. Zijn eerste drie seizoenen als topaanvaller van de Chiefs bleven niet onopgemerkt. In zijn eerste jaar haalde hij de finale van de Conference, de twee jaren daarop de Super Bowl (met één overwinning en één nederlaag). Het ziet er dan ook naar uit dat Kansas City in 2021 opnieuw de toon zal zetten in de AFC.

Buffalo Bills

De Bills treden naar voren als de grootste rivaal van de Chiefs in de American Football Conference. Sinds de draft van quarterback Josh Allen in 2018 heeft Buffalo een solide team opgebouwd. De verdediging van de Bills presteert al enkele jaren zeer behoorlijk. Maar het is vooral de aanval die vorig seizoen zorgde voor een boost toen ze tweede werden qua aantal yards en gescoorde punten. Als Josh Allen de positieve evolutie sinds zijn komst in de competitie doorzet, worden de Bills zeker en vast kanshebbers voor de Super Bowl.

Los Angeles Rams

Tijdens het off-season heeft de franchise uit Los Angeles besloten om de bladzijde Jared Goff om te slaan. De quarterback, in 2016 opgepikt tijdens de eerste ronde van de draft, werd naar Detroit gestuurd. In zijn plaats komt Matthew Stafford. De uitstekende quarterback had de pech dat hij zich sinds het begin van zijn carrière moest ontwikkelen in een kwakkelend Lions-team. Op 33-jarige leeftijd krijgt hij nu de kans om de hoofdrol te spelen in een ambitieus team. Laten we eerlijk zijn, in een hoogstaande NFW West-divisie zal de weg naar de play-offs niet met rozen bezaaid zijn. Maar als ze zich kwalificeren, dan maken de Rams wel degelijk kans om de Super Bowl in hun stadion te mogen beslechten.

Arizona Cardinals

In 2019 boekten de Cardinals het slechtste resultaat in de League, wat hen het voordeel van de eerste keuze tijdens de draft gaf. Na de selectie van Kyler Murray heeft het management de moeite genomen om hem goed te omringen. De komst van Andre Hopkins vanuit Houston vorig seizoen gaf de aanval van Arizona effectief een boost. Dit jaar hebben de Cardinals vooruitgang geboekt in de verdediging van de Texanen door J.J. Watt te contracteren. In een divisie met de 49ers, Seahawks en Rams zal de franchise van Phoenix het niet gemakkelijk hebben. Maar als ze de play-offs halen, zouden ze wel eens voor de verrassing van het seizoen kunnen zorgen.

Green Bay Packers

Regerend MVP-houder Aaron Rodgers heeft al enkele seizoenen een complexe relatie met de Packers. Na weken zware onderhandelingen heeft de 37-jarige quarterback beslist om nog één seizoen terug te keren naar Green Bay vooraleer hij andere oorden opzoekt volgend seizoen. Maar hij wil er geen gewoon afscheidsrondje van maken. Hij wil koste wat kost winnen. Het team heeft ook genoeg talent om het waar te maken. Samen met Aaron Jones en Davante Adams vormt Aaron Rodgers een formidabel aanvalstrio. Kunnen de Packers na twee opeenvolgende nederlagen in de Conference-finale de Super Bowl eindelijk nog eens binnenhalen, elf jaar na hun laatste overwinning?

Cleveland Browns

De fans van het eerste uur zullen heel blij zijn dat de Browns als seizoensfavorieten worden getipt. Na jaren – om niet te zeggen decennia – gebrek aan ambitie, schuiven de Browns die nu wel heel duidelijk naar voren. Baker Mayfield heeft getoond dat hij het nodige talent heeft om zijn team naar een hoger niveau te tillen. Odell Beckham Jr. is weliswaar nog maar een schaduw van zijn vroegere zelf. Maar receiver Jarvis Landry en running backs Kareem Hunt en vooral Nick Chubb vormen een serieuze bedreiging. Ook in de verdediging kan de franchise van Ohio best intimiderend zijn. De AFC North is wel een zeer competitief clubje met de Ravens, Steelers en – iets minder – de Bengals, maar de Browns zijn zeker kanshebbers voor de play-offs. En misschien wel meer.

Nieuws

Bekijk alles
Top