Lees hier alles wat je moet weten over de Men's Hockey League!

Sport |

Enkele weken na de schitterende Olympische titel van de Belgian Red Lions in Tokio is het hockey terug in België. De Men' Hockey League, het hoogste niveau van ons nationaal kampioenschap, begint opnieuw op 5 september (en zal worden uitgezonden op Pickx+ Sports). Nieuwe formule, favorieten en sterren: Proximus Pickx zal het seizoen 2021-2022 presenteren. 

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds vorig weekend weerklonk het gekletter van hockeysticks op de Belgische velden. De clubs uit de eerste, tweede en derde divisie van de sport openden immers hun seizoenen. Komend weekend zullen ook de spelers uit de Men's Hockey League opnieuw op de hockeyvelden verschijnen en daar kijken we bij Proximus Pickx halstarrend naar uit.

De Eredivisie zal dit jaar wel anders georganiseerd zijn: in plaats van de veertien ploegen die vorig jaar aantreden in deze competitie, zijn er dit jaar slechts twaalf. Deze twaalf zullen 22 speeldagen na elkaar wedstrijden spelen. De vier beste teams spelen vervolgens de play-offs en daar komt dan weer de winnaar uit. De competitie, en de spannende play-offs, zullen dit jaar te zijn op Pickx+ Sports. Op deze zender zullen heel wat mannelijke hockeywedstrijden uitgezonden worden en daar kan elke hockeyfan enkel maar van smullen.

KHC Dragons favoriet

Vorig jaar wonnen de KHC Dragons de competitie en ook dit jaar wordt de club uit Brasschaat wederom tot de favorieten gerekend. Dat hoeft trouwens niet te verbazen: de Dragons wonnen de afgelopen zes jaar maar liefst vijf keer de titel: in 2015, 2016, 2017 en 2018 staken ze de beker als eens in de lucht. 

In totaal wonnen de KHC Dragons maar liefst twaalf keer de Belgische titel en ze zijn niet van plan om nummer dertien door hun hockeysticks te laten glippen. De Dragons rekenen hiervoor op spelers zoals sterspelers Félix Denayer en Florent Van Aubel om hen voorbij de geduchte concurrentie te helpen.

De voornaamste concurrent van de KHC Dragons zijn de Waterloo Ducks. Zij eindigden vorig seizoen op de tweede plaats en beschikken over een ijzersterk team en idem dito spel. Vooral aanvaller Viktor Charlet neemt de Ducks op sleeptouw als er tegen sterkere tegenstanders moet gespeeld worden. Charlet wordt dus een speler om in de gaten te houden.

Als de Dragons en de Ducks het laten afweten, is er nog altijd de Royal Léopold Club die met de titel aan de haal kan gaan. Léopold won in 2019 nog de titel en beschikt eveneens over een sleutelspeler: Tom Boon. Boon werd vorig seizoen topschutter met 34 doelpunten en is zinnens om dit jaar weer voluit te knallen.

De Dragons, Ducks en Royal Léopold Club rusten dit seizoen maar beter niet op hun lauweren want ook Antwerpen, Royal Daring en Racing Club de Bruxelles hebben zich naar aanloop van het komende seizoen goed voorbereid. Het lag vorig seizoen soms akelig dicht bij elkaar en al deze clubs weten dat...

Een goede start

De teams zullen van bij het begin van het seizoen proberen om zo goed mogelijk aan de competitie te beginnen. Sommige clubs zullen echter nog niet op volledige sterkte zijn, want zij hebben een voorbereiding afgewerkt zonder de Red Lions-spelers die naar de Olympische Spelen waren afgezakt. Van zodra zij opnieuw aansluiten kan er terug gevlamd worden en wordt de competitie een pak spannender.

De eerste ploegen die het komende weekend aan zet zijn, zijn Racing Club de Bruxelles en KHC Dragons. De Brusselaars weten dat een goede start goud waard is in de strijd om de titel en zullen hun huid dus duur verkopen.

Volg de Belgische mannelijke hockeycompetitie op de kanalen van Pickx+ Sports, beschikbaar via de tv-optie All Sports.

Het programma van de eerste speeldag op zondag 5 september:

  • Antwerpen - Orée
  • Beerschot - Leuven
  • Durf - Braxgata
  • Royal Leopold - Herakles
  • Racing Club de Bruxelles - KHC Dragons, vanaf 12u30 op Pickx+ Sports 1
  • Waterloo Ducks - Gent 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top