Ontdek het filmoeuvre van regisseur Kar-Wai Wong in Proximus Pickx VOD-catalogus!

Films |

Kar-Wai Wong staat te boek als één van de meest getalenteerde filmregisseurs ter wereld. Hij won talloze prijzen met films die de complexiteit van het menselijke verlangen in een snel veranderende samenleving niet schuwen. Zijn meest bekende film, ‘In The Mood For Love,’ werd onlangs in 4K-resolutie uitgebracht en dat gaf Proximus Pickx het idee om heel Wongs collectie aan te bieden in VOD-catalogus. Maar welke prachtige films maakte de man nu weer?

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

In The Mood For Love (2012)

Hong Kong, 1962. Mr. Chow Mo-Wan en mevr. Su Lizhen verhuizen op dezelfde dag naar hetzelfde gebouw. Toevallig kunnen de echtgenoten van beiden die dag niet helpen. Ze hebben het immers te druk met hun werk. Toevallig lijken mr. Chow en mevr. Chan ook regelmatig eenzaam en alleen in hun appartement te zitten. Tot op een dag uitkomt dat hun echtgenoten een relatie hebben met elkaar. Noch mr. Chow, noch mevr. Chan weten hoe en wanneer die relatie begonnen is, maar beiden zijn gechoqueerd door de ontdekking. Ze zoeken toenadering tot elkaar en ook zij beginnen stilaan iets voor elkaar te voelen...

‘In The Mood For Love’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

 

Fallen Angels (1995)

In deze spannende film zien we hoe een huurmoordenaar, genaamd Killer, zijn leven over een andere boeg wil gooien en dat terwijl zijn opdrachtgeefster verliefd op hem is. Hij vindt de liefde bij een vreemd meisje, Punkie, en probeert van het toneel te verdwijnen. Ten slotte leren we de doofstomme crimineel Ho kennen. Hij houdt er nogal obscure methodes op na om zijn producten te verkopen…

‘Fallen Angel’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Chungking Express (1994)

Liefde kan hard zijn, dat hoef je de twee Hongkongse politieagenten uit ‘Chungking Express’ niet te vertellen. Agent N°223 wordt gedumpt door zijn vriendin waar hij al vijf jaar mee verkeerde. Hij rouwt om de relatie maar heeft zichzelf een datum als ultimatum gesteld. Nadien moet hij verder gaan met zijn leven. De datum komt dichterbij en daar heeft hij het moeilijk mee. Agent N°663 wordt ook gedumpt door zijn liefje en zit in zak en as. Hij heeft echter niet door dat iemand getuige was van de relatiebreuk en dat die iemand een oogje op hem heeft.

‘Chungking Express is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!


Eors, The Hand (2005)

Gong Li is een Hongkongse courtisane die altijd haar zin wil krijgen in het leven. In dit verhaal wil ze dat haar nieuwe kleermaker de beste kleren voor haar ontwerpt en dat ze continue in zijn hoofd rondspookt. Ze bereikt dit doel door met hem naar bed te gaan, maar wanneer haar gezondheid aftakelt wordt hun 'professionele' relatie op de proef gesteld. In deze driedelige kortfilm, regisseerde Kar-Wai Wong, een stuk van het geheel.

De driedelige kortfilm, ‘Eros, The Hand’, is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

 

Happy Together (1997)

Haat en liefde liggen soms dicht bij elkaar. Dat bewijst regisseur Wong Kar-Wai met deze melancholische en hartverscheurende liefdesfilm. In ‘Happy Together’ zien we hoe het Hongkongse homokoppel Lai en Ho een ruzie krijgen en elk hun eigen pad opgaan. Ho is zinnens om prostituee te worden en Lai wordt portier in een tangobar. Ondanks de rake woorden die vielen, missen beide heren elkaar enorm en dromen ze tevergeefs van een toekomst met elkaar.

‘Happy Together’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

 

2046 (2004)

Mo-Wan was ooit een nobele journalist, maar daar blijft na enkele jaren en enkele erotische avontuurtjes niet veel meer van over. Hij neemt intrek in het Oriental Hotel waar hij een oude geliefde tegenkwam die verbleef in kamer 2046. Die liefde is er niet meer en Mo-Wan verblijft vervolgens in de kamer ernaast om een boek te schrijven waarin hij de personages naar hun verloren herinneringen laat afreizen.

‘2046’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top