Nicolas Colsaerts is met een slotronde van 69 slagen de beste Belg geworden in de European Masters (European Tour/2 miljoen dollar), die werd gespeeld op de Crans-sur-Sierre golfbaan in het Zwitserse Crans Montana.
De 38-jarige Brusselaar, die net als Thomas Detry aan zijn laatste ronde begon op de vijftiende plaats, putte vijf birdies weg en moest ook vier bogeys op zijn kaart schrijven. Colsaerts moest uiteindelijk drie plaatsen inleveren. 

Voor Thomas Detry werd een toernooi met twee gezichten. Zo speelde de 28-jarige Brusselaar twee sterke ronden van 65 slagen. Tijdens zijn laatste twee ronden liep het heel wat minder. Na een zwakke derde ronde van 74 slagen moest hij op de slotdag nog een ronde van 71 slagen op zijn scorekaart schrijven en dit na vier birdies, maar ook drie bogeys en een dubbele bogey. 

De overwinning was voor de Deen Rasmus Højgaard die zich met een ronde van 63 slagen de beste toonde. Met zijn score van dertien onder par telt de 20-jarige één slag voorsprong op de Oostenrijker Bernd Wiesberger. De derde plaats op twee slagen van de winnaar was voor de Zweed Henrik Stenson. Voor Højgaard is het zijn derde European Tour-zege in zijn jonge profloopbaan.