Op de derde speeldag van de Engelse Premier League ontving Tottenham Watford. Het werd 1-0. Bij Watford zat Christian Kabasele de hele wedstrijd op de bank. De Spurs wonnen zuinig via een doelpunt van Son Hueng-Min (42.). Harry Kane stond opnieuw in de basis en speelde de hele wedstrijd. Watford staat na het verlies op de 12e plaats in Engeland, met negen op negen staan de Spurs alleen op de leidersplaats.
Op de vierde speeldag in de Ligue 1 stonden Angers en Rennes tegenover elkaar. Angers won met 2-0. Jérémy Doku zat niet in de selectie bij Rennes, hij heeft nog steeds last van een spierblessure. Rennes moest na 43 minuten spelen met tien verder: Bade pakte twee keer geel op amper 10 minuten tijd. Boufal (57.) en Cho (88.) maakten de doelpunten voor Angers. Rennes staat voorlopig achtste met 5 punten, Angers staat aan de leiding in Frankrijk.

Nog in Frankrijk keek RC Strasbourg, met Matz Sels tussen de palen, Stade Brest in de ogen. Strasbourg won met 3-1. Prcic opende de score voor Strasbourg (24.), maar nog geen twee minuten later hing Cardona de bordjes weer gelijk (26.). Net voor rust werkte Duverne de bal in eigen doel (42.), waardoor Strasbourg de rust inging met een 2-1 voorsprong. Thomasson maakte er in de 84e minuut nog 3-1 van. Strasbourg won voor het eerst dit seizoen en staat op een voorlopige 12e plaats.

In de Nederlandse Eredivisie namen Ajax en Vitesse, eerder deze week nog te sterk voor Anderlecht in de voorrondes van de Conference League, het op speeldag drie tegen elkaar op. Ajax won overduidelijk met 5-0. Loïs Openda begon bij Vitesse in de basis, maar werd in de 69e minuut vervangen door Cornelisse. Bij Ajax scoorden Antony (5.), Alavarez (31.), Gravenberch (43.) en Klaassen (67.). Hajek maakte een owngoal toen hij probeerde een schot te onderscheppen (60.). Vitesse staat na drie speeldagen op de 13e plaats.

Ook Heracles Almelo en NEC speelden tegen mekaar. NEC won zuinig met 0-1. Er stonden drie Belgen op het veld bij het begin van de match: Fadiga en Schoofs bij Heracles en Okita bij Nijmegen. Azzaoui (Heracles) begon op de bank, samen met Sierra, maar verving Laursen in de 46e minuut. De Wolf zat niet in de kern bij NEC vanwege een blessure. 

Bakis pakte twee keer geel in de eerste helft, waardoor Heracles met 10 verder moest. Akman scoorde in de tweede helft het enige doelpunt (50.). Brujin (NEC) kreeg nog een penalty in de 77e minuut, maar geraakte niet voorbij doelman Blaswich. Fadiga en Okita pakten allebei geel. NEC staat op een voorlopige zevende plaats, Heracles staat 16e.