Deze programma’s mag je het komende najaar op de VRT verwachten!

Series |

In een wereld van alsmaar groter wordende streamingdiensten is het belangrijk voor omroepen om met een sterke line-up voor de dag te komen. Gelukkig hebben ze dat ook bij de VRT begrepen, en laten ze dit najaar enkele prachtige programma’s op je los. Proximus Pickx zocht uit welke van die zeker de moeite waard zijn!

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Onverwacht

Vanaf 30 augustus gaan Stephanie Planckaert en haar 16-jarige dochter Iluna na hoe de Vlaamse tiener kijkt naar seks en onverwachte zwangerschappen. De dames hebben hun eigen kijk op het onderwerp en gaan daarom in gesprek met experten, koppels en elkaar. Het resultaat van dit alles zie je in ‘Onverwacht’. Wie nog meer over het onderwerp te weten wil komen, kan op VRT NU kijken naar ‘Meer Onverwacht’. In deze webserie gaan Iluna Planckaert en seksuologe Lotte Vanwezemael samen met enkele jongeren dieper in op seksualiteit en alles wat daarbij hoort.


De tijd van ons leven

Elodie Ouédraogo en Otto-Jan Ham hebben een doel: deelnemen aan het WK tijdrijden en niet als laatste eindigen. Ze nemen hiervoor zes maanden de tijd want dat moet volgens hen genoeg zijn om het niveau van een professionele atleet te bereiken. Gelukkig kunnen Ouédraogo en Otto-Jan Ham advies vragen aan experten van de KU Leuven. Maar zelfs deze experten kunnen de loodzware tol die de sport eist van de rest van hun leven, niet uit handen nemen.


Undercover - Seizoen 3

Het leven van Bob Lemmens (Tom Waes) loopt niet van een leien dakje: hij is ontslagen bij de politie, moet binnenkort verschijnen voor de rechtbank en riskeert zelfs een gevangenisstraf, en dat terwijl hij opnieuw vader wordt… Maar plots krijgt Bob een kans van de politie om zijn rechtszaak te doen verdwijnen: hij moet infiltreren in een nieuwe drugsbende en een mol ontmaskeren die bij de politie voor slachtoffers zorgt. Als kers op de taart, komt ook ene Ferry Bouman (Frank Lammers) vrij en die wil niets liever dan wraak nemen op Bob.


De Columbus

Wim Lybaert trekt er dit najaar voor de laatste keer op uit met de Columbus. De omgebouwde bus heeft immers meer dan 960.000 kilometer gereden en is, net als Wim zelf, toe aan rust. Gelukkig had de man afgelopen jaar zin om nog eens met zeven gasten op een reis te vertrekken en dat waren onder andere Jan Kooijman, Helmut Lotti, Charlotte Adigéry en Cath Luyten. Waar ze naartoe reden verklappen we niet, maar zoals steeds was de bestemming niet het belangrijkste maar wel de reis op zich.

Taboe

Tijdens het langverwachte tweede seizoen van 'Taboe' trekt Philippe Geubels naar een huis in de Ardennen om enkele mensen te leren kennen met wie je niet hoort te lachen. Zo zijn er (ex-)verslaafden, mensen met autisme en ontwikkelingsstoornissen aanwezig, alsook mensen die geen kinderen kunnen krijgen of met een afwijkend uiterlijk. Geubels leert iedereen op een persoonlijke manier kennen maar schuwt ook de occasionele mopjes niet.


Reizen Waes: Nederland

Het Nederlandse VPRO is grote fan van ‘Reizen Waes’. De zender nodigde Waes dan ook uit om voor het volgende seizoen van ‘Reizen Waes’ in Nederland een kijkje te komen nemen. Daar zal Waes oehoes spotten, een Bekende Nederlander-safari meedoen, per botsauto reizen en per powerboat onze Noorderburen op unieke wijze leren kennen. Oh ja, ook tulpenbollen passeren natuurlijk de revue!


Loslopend Wild

Hoe slaan mannen en vrouwen zich door het dagdagelijkse leven en alle absurde situaties die daarbij horen? Die vraag stelden de makers van 'Loslopend Wild' zichzelf. Vijf seizoenen later kijken we nog steeds op van de komische sketches die deze serie ons presenteert en daar kunnen we enkel maar blij om zijn.


Wat houdt ons tegen?

Weervrouw Jill Peeters is, zoals zovelen onder ons, bezorgd om het klimaat. Ze wil weten welke klimatologische veranderingen er op ons afkomen en wat we aan deze ontwikkelingen kunenn doen. De oplossingen zijn er volgens Jill. Er rest vervolgens nog maar één vraag: ‘Wat houdt ons tegen?’ Dat zoekt ze uit in deze nieuwe reeks voor Canvas die dit najaar verschijnt.


She's lost in music

In deze driedelige muzikale documentaire gaat Isolde Lasoen op bezoek bij een aantal jonge vrouwelijke muzikanten die naarstig aan hun carrière aan het timmeren zijn. Lasoen onderzoekt wat hen drijft, waarom ze deze droom najagen en hoe het onzekere bestaan als muzikant hen soms parten speelt. De vrouwelijke artiesten zijn Meskerem Mees, Sylvie Kreusch, Stefanie Mannaerts (Brutus), Justine Bourgeus (Tsar B), Coely en Tessa Dixson.


Het huis

Eric Goens maakte van diepgaande gesprekken en emotionele revelaties zijn handelsmerk. Zijn vlaggenschip is dan ook het programma ‘Het huis’, waarin hij telkens een nieuwe BV uitnodigt om 24 uur lang te logeren en intussen hun hart te luchten. Dit najaar opent Eric opnieuw de deuren van ‘Het huis’ om een uniek portret te schetsen van de gasten. Die zijn dit jaar zanger Marco Borsato, presentatrice Ingeborg, sportjournalist Aster Nzeyimana, presentator Mathias Coppens, acteur Kevin Janssens, politicus Conner Rousseau en wielerlegende Eddy Planckaert. Er staat ook een achtste gast op het programma, maar daarvan blijft de naam voorlopig een goed bewaard geheim. We weten wel dat het iemand wordt met een Olympische medaille.

Factcheckers

Steeds meer worden we op sociale media, op de buis en in de boekjes overspoeld met informatie. Maar die berichten, beweringen en weetjes kloppen niet altijd. Om te achterhalen wat er wel en niet klopt en je ook aan te leren om kritisch om te gaan met de stortvloed aan berichten, maakten Britt Vanmarsenille, Jan Van Looveren en Thomas Vanderveken een nieuw seizoen van ‘Factcheckers’. Voor het derde seizoen gaan ze nog meer dan voordien aan de slag met vragen van kijkers om hun onderzoeken te voeren. Het nieuwe seizoen wordt dus interactiever dan ooit.

De Toots Sessies

Artistiek talent van eigen bodem, van jonge rijzende sterren tot oude rotten in het vak, kregen afgelopen jaar een platform op Canvas in de vorm van ‘De Toots Sessies’, een reeks livesessies, opvoeringen en voorstellingen die werden gecapteerd in de welbekende Toots Studio van de VRT. Het initiatief werd eerst gelanceerd om de muziekgroepen, dansgezelschappen, theatermakers, komieken en andere podiumkunstenaars van ons land een hart onder de riem te steken tijdens de pandemie, maar het format heeft succes, dus verlengt Canvas ‘De Toots Sessies’ komend najaar nog even, ook al komt de cultuurwereld eindelijk weer op gang.

Killing Eve – Seizoen 3

Sandra Oh en Jodie Corner zijn terug in het derde seizoen van de spannende spionagethriller van BBC America ‘Killing Eve’. De serie volgt speurder Eve Polastri (Sandra Oh) in haar jacht op de psychotische moordenares Villanelle (Jodie Corner). De twee ontwikkelen gaandeweg een obsessie voor elkaar. Het derde seizoen brengt hen weer gevaarlijk dicht bijeen. De veelgeprezen serie heeft al een pak prijzen op het palmares staan. Volgend jaar zou het vierde en laatste seizoen van de reeks verschijnen, dus als je er als de kippen bij wil zijn voor de apotheose van deze ijzingwekkende thriller, kan je maar beter voor de buis zitten voor het derde seizoen op Canvas.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top