Belgian Bulls halen kwartfinale goalball! Wie wordt hun volgende tegenstander?

Sport |

De Belgian Bulls, het nationale goalballteam op de Paralympische Spelen, hebben zich geplaatst voor de kwartfinales en dat ondanks een nederlaag tijdens hun laatste groepswedstrijd. Ondanks deze tweede verlieswedstrijd mikken de Bulls op een medaille in Tokio!

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Belgian Bulls doen het lang niet slecht in Tokio. De goalballploeg won tegen China (ISBA 3) en Turkije (IBSA 9) en verloor tegen Duitsland (IBSA 4). Ondanks hun tweede nederlaag tegen Oekraïne stoot de ploeg wel door naar de kwartfinales. Dat komt omdat de meeste andere ploegen verzaakten om een goede reeks neer te zetten. De Bulls moeten nu nog enkel nog wachten op de resultaten van andere wedstrijden om hun definitieve tegenstander in de kwartfinale te kennen.

Geen euforie

Ondanks de kwalificatie heersten er bij de spelers geen gevoel van euforie. Dat komt omdat ze hun laatste wedstrijd tegen Oekraïne verloren. “We waren niet goed genoeg in de verdediging”, stelde speler Tom Vanhove in de Belgische media. “We maakten een paar kleine fouten en die kwamen ons duur te staan.” Vanhove hoopt dat zijn ploeg in de volgende ronde grote kleppers zoals Japan of Brazilië zal vermijden, maar weet dat je op de Paralympische Spelen geen ijdele hoop mag koesteren. “Er zijn eigenlijk geen gemakkelijke tegenstanders meer in de kwartfinales.”

Coach Johan De Rick zal de kwartfinales met flinke dosis moed aanvangen. Hij is ook tevreden over het spel van de Bulls. “We begonnen goed tegen China en speelden ook goed tegen Duitsland. We kregen in die wedstrijd wel vijf strafschoppen tegen en dat maakte volgens mij het verschil. In gelijkopgaande wedstrijden komt het er dus op aan om geen strafschoppen weg te geven”, klinkt het. “Ook tegen Oekraïne speelde we niet slecht, maar op verdedigend vlak maakten we wel wat fouten.”

Goalball? Wat is goalball?

Voor alle leken onder ons leggen we nog eens uit wat goalball eigenlijk is. Bij deze sport is het de bedoeling om doelpunten te maken door een bal in het net van de tegenstanders te werpen. De spelers van goalball hebben een visuele handicap en gebruiken hun lichaam om een aanstormende bal te blokkeren. 

Bruno Vanhove, is aanvoerder van de Belgian Bulls en droeg ook de vlag van ons land tijdens de openingsceremonie van de Paralympische Spelen in Tokio. Ons land heeft een sterke reputatie op het gebied van goalball: op de Paralympische Spelen van 2008 in Peking, eindigden de Bulls op een tiende plaats. In 2012 vonden de Spelen plaats in Londen en strandde België op een zevende plaats. Ze konden zich jammer genoeg niet plaatsen voor de Spelen in Rio, maar haalde tijdens het WK in 2018 toch maar mooi een bronzen medaille.

Volg de Paralympische Spelen van 24 augustus tot 5 september 2021 op Sporza en Eurosport, of op Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay kun je het programma tot 36 uur later terugkijken wanneer je maar wilt, of 7 dagen na uitzending ook op de site of de app! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top