29/8: Joyce Lefevre op de baan, Aymeric Parmentier in het zwembad

Sport |
Na de mooie gouden en bronzen medailles van Laurens Devos en Florian Van Acker, rekent België erop dat atlete Joyce Lefevre en zwemster Aymeric Parmentier op het podium zullen eindigen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aanstaande zondag rond 3 uur (Belgische tijd) vindt in het Olympisch Stadion van Tokio de indrukwekkende finale plaats in de 100m rolstoel voor dames (klasse T34). Onze landgenote Joyce Lefevre kwalificeerde zich met gemak voor deze finale. Ze zal uiteraard proberen om zo hoog mogelijk te eindigen. De Belgische wil het in ieder geval beter doen dan haar achtste plaats op de Paralympische Spelen van Rio in 2016.
 
In een heel andere discipline zou Aymeric Parmentier ook wel eens hoge ogen kunnen gooien. Hij zal de 100 meter schoolslag (zijn favoriete afstand) om 2.30 uur afwerken, voor een eventuele finale om 10.20 uur. Met zijn 28 jaar is Parmentier de beste Belgische Paralympische zwemmer. Op de Wereldkampioenschappen in Mexico in 2017 won hij een bronzen medaille op de 100 meter schoolslag. Met zo'n palmares maakt hij in Tokio zeker kans op een medaille.
 
In het paardrijden starten Barbara Minneci, Manon Claeys, Michele George en Kevin Van Ham op de tweede dag van de teamcompetitie. Zaterdag zorgde Barbara Minneci met Stuart ervoor dat België tijdelijk de veertiende plaats haalt in de para-dressuurcompetitie voor teams.
 
Balsporten
 
Onze boccia-specialist Francis Rombouts maakte zaterdag in zijn eerste groepswedstrijd geen al te goede beurt en zal dit ongetwijfeld trachten te compenseren. Hij speelt zondag zijn tweede wedstrijd in groep A tegen de Thailander Worawut Saengampa. Als hij zijn kansen op de kwartfinales niet wil verspelen moet onze landgenoot, die een zilveren medaille won op het EK in 2005, zondag winnen.
 
Bij goalball treft het Belgische team Oekraïne in hun vierde en laatste groepswedstrijd. Na twee overwinningen (op China en Turkije) kregen onze Belgian Bulls zaterdag een eerste tegenslag tegen Duitsland. De kwalificatie mag hen echter niet ontglippen, aangezien vier landen per groep zich zullen plaatsen voor de kwartfinales die dinsdag plaatsvinden.
 
Tot slot zullen in het rolstoeltennis Jef Vandorpe en Joachim Gérard het beste van zichzelf geven. Ze strijden in de heren enkel- en dubbeltoernooien.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top