Dit weten we al over het vijfde seizoen van 'La Casa de Papel'

De uiterst succesvolle Spaanse serie 'La Casa de Papel' loopt binnenkort ten einde. Netflix zendt het langverwachte laatste seizoen vanaf 3 september uit. Proximus Pickx vertelt je alles over de nieuwste plannen van de professor en zijn ploeg professionele overvallers. Let op, dit artikel bevat spoilers!

Het wordt moeilijk voor Tokio, Rio, Denver en de hele bende in dit veelbelovende explosieve seizoen. Inspecteur Sierra heeft de professor te pakken, die mogelijk niet langer in staat is zijn troepen te helpen die al 100 uur opgesloten zitten in de Bank van Spanje. Vooral omdat de gemaskerde overvallers rouwen om de dood van hun teamgenoot, Nairobi. Kolonel Tamayo wil niet meer onderhandelen: hij stuurt tot de tanden toe bewapende soldaten op het gebouw af en het lijkt alsof ze voor niets terugdeinzen. De bende zal meer dan ooit moeten samenspannen om deze grote aanval te weerstaan.
 

Nieuwe acteurs

Dit vijfde en laatste seizoen heeft ook nieuwe personages voor ons in petto! We kunnen al enkele flashbacks verwachten naar het leven van Berlin, de broer van de professor die eerder in de serie stierf. We hebben zijn vrouw al gezien, gespeeld door de mooie Diana Gomez. Misschien heb je de actrice al eens eerder gezien, want ze speelt de rol van Valeria in de gelijknamige Netflix-serie. In het vijfde seizoen zullen we hun zoon Rafael ontmoeten, gespeeld door Patrick Criado. Twee andere nieuwe gezichten zullen ook nog de revue passeren: René, de grote liefde van Tokio, gespeeld door Miguel Angel Silvestre, en Sagasta, de commandant van de speciale troepen van het Spaanse leger, gespeeld door José Manuel Sera.

Ontknoping

Het vijfde seizoen zal het laatste seizoen zijn en daarom wil het productieteam ervoor zorgen dat de reeks een duidelijke ontknoping kent. Zoals de gewoonte wil, is dit seizoen verdeeld in twee delen. Deze keer zullen deze delen dramatisch van toon verschillen. "Vanaf het eerste deel hebben we alle middelen gebruikt om het gevoel van een seizoenseinde te creëren", zegt producent Alex Pina. "We zijn begonnen met een zeer agressieve stijl, waardoor de bende in grote moeilijkheden komt." De showrunners verzekeren voorts dat het tweede deel meer verdiepend is, dit om de diepste geheimen van de personages te leren kennen. "Het is een reis door hun emoties die ons direct verbindt met hun einde in de reeks", besluit de regisseur. Dat belooft!
 
Bekijk het vijfde seizoen van 'La Casa de Papel' vanaf 3 september op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Series

Bekijk alles
Top