Club Brugge heeft de transfer van Kamal Sowah afgerond. De 21-jarige Ghanese aanvallende middenvelder heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij blauw-zwart. Sowah werd de voorbije drieënhalf jaar uitgeleend door Leicester City aan Oud-Heverlee Leuven.
Sowah trok in 2018 naar Leicester, maar speelde nooit voor de Foxes. Hij werd tussen januari 2018 en juni 2021 uitgeleend aan OHL, waar hij 72 wedstrijden speelde. Vorig seizoen scoorde hij acht keer en gaf hij zes assists in 34 competitiewedstrijden.

Het is de vijfde belangrijke transfer voor de ploeg van Philipe Clement. Tibo Persyn, Stanley Nsoki, Owen Otasowie en Ruben Providence tekenden ook al bij Club. Blauw-zwart staat momenteel met 11 punten gedeeld aan de leiding met Eupen. Zondag trekt Club naar Gent voor de "Slag om Vlaanderen".

De 27-jarige centrale verdediger Sofian Chakla heeft dan weer een contract voor drie jaar getekend bij Oud-Heverlee Leuven. De Marokkaan komt over van Villareal, maar speelde vorig seizoen voor Getafe, dat als vijftiende eindigde in La Liga. Hij speelde elf keer afgelopen seizoen.

Chakla maakte zijn debuut voor het Marokkaans nationaal elftal tegen Burundi op 30 maart in de kwalificatie voor de African Cup of Nations.

"Ik ben heel blij dat ik hier in Leuven een nieuwe wending aan mijn carrière kan geven", zei Chakla nadat hij zijn contract had ondertekend. "Ik heb verschillende wedstrijden van OHL bekeken en ik merk dat het team aanvallend voetbal speelt. Het team speelt met drie verdedigers en dat is een systeem dat ik gewend ben, want zo spelen Getafe en het Marokkaanse nationale elftal ook. De Jupiler Pro League heeft een vrij goede reputatie in Spanje omdat er fysiek sterke spelers met echte technische kwaliteiten spelen."

OHL staat na vijf speeldagen op de 17e plaats in de competite met 3 punten, maar kon nog niet winnen. De mannen van Marc Brys nemen het zondag om 16u00 op tegen Antwerpen op de Bosuil