Pickx @ the festivals: sfeervolle soul van Emy op Dour

Muziek |
Amper zeven jaar geleden kwam Emy Kaboré voor het eerst in contact met akoestische gitaarmuziek. In de zomer van 2015 kocht ze haar allereerste gitaar en maakte ze volgens muziekwebsite Democrazy muziek “puur op intuïtie.” Sindsdien boekte ze jaar na jaar vooruitgang en viel haar muziek steeds meer in de smaak. Dat kan je vrijdagavond om 20u30 zelf gadeslaan op het podium Le Labo in Dour.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Emy Kaboré is geboren in Parijs en heeft Afrikaanse roots maar maakt intussen furore in België. Volgens Democrazy is haar muziek ontroerend en emotioneel en won ze daardoor een derde plaats in Humo’s Rock Rally. De debuut-EP van Emy, ‘Weary Purple’ kon eveneens meteen scoren, want haar nummer ‘Unfinished’ werd door Radio 1 opgepikt. Even later mocht de zangeres haar talent ook etaleren tijdens een uitzending van 'De Zevende Dag'. De setlist van de nog steeds erg jonge Emy dikt aan en haar muziek wordt jaar na jaar meer opgepikt. 
 

Van solo naar vierkoppige band

Ondanks haar stijgend succes besloot Emy om haar carrière verder te zetten met een volledige band. Ze schoof haar solocarrière opzij en intussen schittert ze met vier muzikanten op podia. Ze maken neosoul met een groovy en funky feel. De stem van Emy begeleidt de nummers perfect door de soulklanken die ze in haar muziek legt. Haar succes werd gesterkt door haar single ‘Inconvenient’ en de nieuwste single 'Illusions'. 

Ondanks de coronacrisis konden Emy en haar collega’s de afgelopen zomers verschillende keren live optreden, met onder meer uitverkochte zalen in de Roma als support act voor Kokoroko. Bovendien was ze ook al te zien in Rotonde van De Botanique en op het Gentse Boomtown Festival. Vorig jaar was ze onder andere te zien op OLT Rivierenhof, op het Asphalt Festival in Düsseldorf en op Les Nuits Botanique. de komende maanden verwachten we nog een aantal nieuwe singles van haar, want ze zou werken aan haar eerste volledige album, dat in 2023 in de rekken zou moeten liggen.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top