Artiest van de week: emotionele soul met Emy

Amper zes jaar geleden kwam Emy Kaboré voor het eerst in contact met akoestische muziek. In de zomer van 2015 kocht ze haar allereerste gitaar en maakte ze volgens muziekwebsite Democrazy muziek “puur op intuïtie.” Sindsdien boekte ze jaar na jaar vooruitgang en viel haar muziek meer dan eens in de smaak. 
 

Emy Kaboré is geboren in Parijs en heeft Afrikaanse roots maar maakt intussen furore in België. Volgens Democrazy is haar muziek ontroerend en emotioneel en won ze daardoor een derde plaats in Humo’s Rock Rally. De debuutplaat van Emy, ‘Weary Purple’ kon eveneens meteen scoren, want haar nummer ‘Unfinished’ werd door Radio 1 opgepikt. Even later mocht de zangeres haar talent ook etaleren tijdens een uitzending van De Zevende Dag. De setlist van de nog steeds erg jonge Emy dikt aan en haar muziek wordt jaar na jaar meer opgepikt. 
 

Van solo naar vierkoppige band

Ondanks haar stijgend succes besloot Emy om haar carrière verder te zetten met een volledige band. Daardoor schoof ze haar solocarrière opzij en intussen schittert ze met vier muzikanten op podia. Ze maken neosoul en de nummers krijgen volgens Democrazy een groovy en funky feel. De stem van Emy begeleidt de nummers perfect door de soulklanken die ze in haar muziek legt. Haar succes werd dit jaar gesterkt door haar nieuwste single ‘Inconvenient’. 

Ondanks de coronacrisis konden Emy en haar collega’s al verschillende keren live optreden, met onder meer uitverkochte zalen in de Roma als support act voor Kokoroko. Bovendien was ze ook al te zien in Rotonde van De Botanique en op het Gentse Boomtown Festival. Ook deze zomer mocht de jongedame uit Astene meermaals optreden. Ze was onder andere te zien op OLT Rivierenhof en op het Asphalt Festival in Düsseldorf. 22 september zien we Emy terug in Brussel tijdens Les Nuits Botanique
 

Muziek

Bekijk alles
Top