De vier beste teams van de competitie hebben zich gisterenavond geplaatst voor de eindronde van het toernooi, dat op 2 september van start gaat. Net zoals bij de Spring Split zijn LowLandLions en eClub Brugge van de partij. Zij worden vergezeld door KRC Genk Esports en Join The Force.

Zeven weken van competitie en vijftien wedstrijden waren nodig om te bepalen wie de vier beste teams van het reguliere seizoen van de Elite Series Summer Split zijn. Hoewel het toernooi slechts aan zijn tweede jaargang bezig is, zijn de organisators er wel in geslaagd om de beste Belgische rosters te verzamelen, samen met een cash prize van €6000.

Op de eerste plaats heerst LowLandLions. Na een herstructurering rond de Denen shield en Q-Q, kwamen de Lions sterker voor de dag dan in de lente. Het team verloor geen enkele partij, en behaalde drie zeges en twee gelijke spelen.

eClub Brugge zit de Lions op de hielen op de tweede plaats, met slechts een puntje verschil. Het team van Stev0se zetten een betere prestatie neer dan tijdens de Spring Split. Dat ondanks het vertrek van ritchiEE, die naar GORILLAZ verhuisde.

De twee laatste plaatsen worden gevuld door Join The Force en KRC Genk Esports. mCon Esports en Sector One blijven met lege handen achter, respectievelijk door een moeilijke roster shuffle en een vroege opgave.

© META - de play-offs van de Summer Split

Zoals je wellicht al begrepen hebt, zal LowLandLions het opnemen tegen eClub Brugge in de winner bracket van de play-offs. De winnaar van die match stoot meteen door naar de finale. De verliezer moet strijden voor de tweede finaleplaats tegen de winnaar van het duel tussen Join The Force en KRC Genk Esports. Goed nieuws voor de teams: ze hebben allemaal recht op een deel van de cash prize. De vraag is wie het leeuwendeel van het geld mee naar huis mag nemen. Het antwoord kom je te weten op 2 september!