Het wachten is voorbij: 'Lisa' is terug na de zomerpauze, met een ontknoping van jewelste

Fans van de VTM-reeks 'Lisa' kijken al sinds 1 juli, toen de laatste aflevering voor de zomerbreak op het scherm verscheen, reikhalzend uit naar begin september, wanneer de serie de draad weer oppikt. Het is vooral uitkijken naar de ontknoping na die onverwachte cliffhanger in de laatste aflevering. Intussen konden fans wel hun hart ophalen aan de aankondiging van een tweede seizoen van de reeks.

Even het geheugen opfrissen (opgelet: spoiler): de telenovelle vertelt het verhaal van Lisa, een timide jongedame die droomt van een carrière als creative bij een hip marketingbureau. Ze heeft een boontje voor Jonas, de zoon van de bazen van dat marketingbureau. In de extra lange laatste aflevering voor de zomerpauze vernam ze dat haar crush in Las Vegas getrouwd is met Katja: nieuws dat bij haar inslaat als een bom.

Het eerste seizoen liep tot dusver over van de dramatische wendingen, met een onverwachte moord, een spectaculair auto-ongeval, een plotse zwangerschap en heftige confrontaties tussen liefdesrivalen. Binnenkort pikt 'Lisa' de draad weer op. De hoofdrolspeelster, vertolkt door Tinne Oltmans, likt haar wonden, maar hoe zal haar band met Jonas evolueren? Durft ze haar droomprins eindelijk de liefde te verklaren? En hoe reageert Dorine op het nieuws over de trouw van Jonas? Vragen waar we nog tijdens het eerste seizoen een antwoord op krijgen.

Primeur

VTM verraste aan het begin van de zomer met de aankondiging van een vervolgseizoen van 'Lisa'. Het zou gaan om een primeur in ons land, want eerder telenovelles zoals ‘Ella’, ‘Sara’ en ‘LouisLouise’ waren telkens na één seizoen uitverteld. In dat tweede seizoen van 'Lisa' verschijnt dezelfde hoofdcast, aangevuld met nieuw talent. Volgens HLN bestaat het scenario opnieuw uit een afgerond verhaal, dat grotendeels zal draaien rond liefde die drama en intriges zaait.
 
Een tweede seizoen stond in de sterren geschreven: de telenovelle lokt in zijn eerste seizoen steevast rond een half miljoen kijkers. "De cijfers die we met deze vooravondreeks halen, zijn erg straf", sprak VTM-channelmanager Maarten Janssen in Het Laatste Nieuws. "In alle stilte doet Lisa het eigenlijk even goed als 'Sara' uit 2007. We hebben met 'Lisa' een jong en trouw publiek aangeboord, dat het hoofdpersonage heeft omarmd. Dat willen we zo houden."
 
'Lisa' is gebaseerd op 'Anna und die Liebe'. De Duitse telenovelle telde 926 afleveringen, die verdeeld werden over meerdere seizoenen. Of 'Lisa' hetzelfde lot wacht is koffiedik kijken, maar de fans zitten alvast goed voor één extra seizoen vol spanning, drama, liefde en ontroering.

Bekijk ‘Lisa’ vanaf 6 september van maandag tot donderdag rond 18u15 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Series

Bekijk alles
Top