Joris en Dominique koppelen baasjes aan asielhonden

Films | Dominique Van Malder en Joris Hessels, de bezielers van het uitstekende en meelevende ‘Radio Gaga’, komen weer samen op de proppen met het nieuwe programma ‘Viervoeters’. Daarin bestrijden ze het probleem van de overvolle dierenasielen door zo veel mogelijk baasjes aan een hond te koppelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Een hond is meer dan een huisdier, het is een vriend voor het leven waar lief en leed mee gedeeld wordt.” Met die woorden openden Joris Hessels en Dominique Van Malder in januari hun oproep naar mensen die een hond wilden adopteren. En iedereen die ooit een hond in huis heeft gehad, weet dat die woorden maar al te waar zijn.
 
Heel wat mensen die op zoek zijn naar een nieuwe trouwe viervoeter, belanden bij broodfokkers die niet het beste voor hebben met de gezondheid van de dieren. En dat terwijl er in asielen jaarlijks zo’n 4.000 honden op een nieuwe thuis wachten. Mede door corona zijn er in de asielen een pak dieren ter adoptie bij gekomen. De makers van ‘Viervoeters’ willen aan toekomstige baasjes tonen dat een hond uit het asiel net zo goed je volgende beste vriend kan worden en tegelijk zo veel mogelijk honden een nieuw gouden nestje geven.
 
Dominique en Joris koppelen in ‘Viervoeters’ de kandidaat-baasjes aan asielhonden met hulp van een team van experten. An Fransen (expert Dierenasiel Genk), Laura Bangels (hondengedragsdeskundige), Morgane van Ravestyn (expert Dierenasiel Veeweyde Turnhout) en Koen Van Daele (expert Dierenasiel Blauwe Kruis van de Kust) begeleiden de baasjes zo goed mogelijk in hun zoektocht naar de ideale match.
 
Bekijk ‘Viervoeters’ vanaf woensdag 1 september op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top