Niet alleen de Rode Duivels moeten deze week aan de bak, ook hun kleine broertjes van de beloften hebben hun tweede kwalificatiematch voor het EK 2023 op het menu staan deze vrijdag 3 september om 19u in Turkije. Jacky Mathijssen en de zijnen maken kans om een foutloos parcours af te leggen.
Na de 1-2-overwinning tegen Kazachstan in juni moeten de beloften opnieuw op verplaatsing, deze keer naar Turkije voor een kwalificatiematch voor het EK 2023 voor beloften. “Dat zijn altijd de moeilijkste wedstrijden, dat bleek ook uit onze vorige campagne. Toen pakten we slechts drie punten in vier wedstrijden op verplaatsing”, aldus Jacky Mathijssen.
 
De Ketelaere en Verschaeren op kop
 
Met een zo goed mogelijke voorbereiding voor ogen, liet Mathijssen een extra grote groep aanrukken voor een korte stage. “Het doel was om aan iedereen de kans te geven om te bewijzen dat ze hun selectie verdienden”, voegde de bondscoach toe. Hij kan alvast rekenen op Charles De Ketelaere en Yari Verschaeren, die ook bij de Rode Duivels opgeroepen zijn. “Zij zijn twee sleutelspelers op en naast het veld en dat was er tegen Kazachstan aan te zien. Ze staan beiden al ver in hun ontplooiing en hebben dus ook een belangrijke rol in de kern van de ploeg.”
 
Na de vorige selectie afgelopen juni heeft Mathijssen nog zeven nieuwe namen toegevoegd met Timothy Galjé (Seraing), Koni De Winter (Juventus), Daan Dierckx (Parma), Eliot Matazo (Monaco), Tibo Persyn (Club Brugge), Anass Zaroury (Charleroi) en Oliver Deman (Cercle). Naast Turkije en Kazachstan zitten ook Denemarken en Schotland met de Belgen in groep I. Zestien landen zullen in de laatste fase deelnemen. De negen groepswinnaars zullen samen met de beste tweede meteen gekwalificeerd zijn, net als de twee gastlanden Roemenië en Georgië. De acht andere deelnemende landen zullen onder elkaar wedijveren voor de laatste vier tickets in september 2022.
 
Volg de tweede match van de nationale beloften tegen Turkije deze vrijdag 3 september om 19u live op Pickx.be en op Pickx Live op je tv, beschikbaar voor alle klanten van Proximus TV.

De selectie:

Doelmannen (3): Senne Lammens (Club Brugge), Timothy Galjé (Seraing), Maarten Vandevoordt (Racing Genk)
 
Verdedigers (7): Koni De Winter (Juventus), Daan Dierckx (Parma), Lucas Lissens (Anderlecht), Ewoud Pletinckx (Zulte Waregem), Hugo Siquet (Standard), Arthur Theate (Oostende), Ignace Van Der Brempt (Club Brugge)
 
Middenvelders (8): Marco Kana (Anderlecht) Eliot Matazo (Monaco), Logan Ndenbe (EA Guingamp), Amadou Onana (Rijsel), Tibo Persyn (Club Brugge), Nicolas Raskin (Standard), Killian Sardella (Anderlecht), Anass Zaroury (Charleroi)
 
Aanvallers (8): Anouar Ait El Hadj (Anderlecht), Michel Ange Balikwisha (Standard), Othman Boussaid (FC Utrecht), Charles De Ketelaere (Club Brugge), Oliver Deman (Cercle Brugge), Lois Openda (Vitesse), Yari Verschaeren (Anderlecht), Yorbe Vertessen (PSV Eindhoven)