Na in het reguliere seizoen als eerste te zijn geëindigd in de Summer Split, heeft de Rogue organisatie nog een prijs gekregen: beste coaching staff van het jaar.

Dit is de zoveelste award die de Rogue-organisatie onlangs aan haar erelijst heeft toegevoegd. Deze keer zijn niet de spelers geëerd, maar alle leden van de coaching staff van het League of Legends-team.

Terwijl de spelers zich klaarmaken om aanstaande zaterdag de halve finale van de lower bracket tegen Fnatic te spelen om de ultieme plek in de grand final te bemachtigen, heeft Riot Games de organisatie de prijs voor de beste LEC-coaching staff toegekend. Een prijs die sinds de Spring Split 2019 de hele staff beloont die de spelers coacht, en niet langer de hoofdcoach. De teams van Misfits Gaming en MAD Lions, waarvan de Belg Christophe "Kaas" van Oudheusden deel uitmaakt, bezetten de tweede en derde plaats in het klassement.

Deze prijs is dus een eerbetoon aan de assistent-coach
Marcus "Blumingan" Blom, de prestatiecoach Ismael "Ismind" Pedraza en de analisten van het team die Simon "fredy122" steunen bij het coachen van het team. Natuurlijk, een groot aantal andere mensen worden beïnvloed door deze titel, waaronder de psycholoog Bernadette Ramaker die de spelers op de voet volgt, evenals de leider FoxyQ, bekend in de League of Legends e-sports scene als een van de beste leiders die door een organisatie is ingehuurd.

Het moet gezegd worden dat Rogue gedurende het hele seizoen 2021 zeer goed heeft gepresteerd. Tijdens de Spring Split had het team zich in de bovenste helft van het klassement geplaatst door gelijk te eindigen met G2 Esports. Rogue eindigden uiteindelijk als tweede in het reguliere seizoen na een tiebreaker tegen de Ninjas. Een resultaat dat werd herhaald in de play-offs, na de finale te hebben verloren van het indrukwekkende MAD Lions team. Deze Summer Split deden Hans Sama en zijn collega's het nog beter en wonnen zonder twijfel de algemene titel. Nu maar afwachten of ze aanstaande zaterdag voor een plaats in de finale kunnen gaan, en waarom niet een Europese titel in de finale de volgende dag.