Bondscoach Roberto Martinez maakte vandaag een ruime selectie met 31 spelers bekend voor het komende drieluik in de WK-voorronde tegen Estland, Tsjechië en Wit-Rusland. In vergelijking met de groep die deelnam aan het EK ontbreken zes spelers. Kevin De Bruyne, Jérémy Doku, Dries Mertens en Nacer Chadli zijn geblesseerd, Thomas Vermaelen raakt door corona niet weg uit Japan en Simon Mignolet wordt rust gegund.
Kevin De Bruyne sukkelt nog met de naweeën van de enkelblessure die hij opliep tijdens het EK. De middenvelder van Manchester City speelde dit seizoen wel al een tiental minuten tegen Tottenham maar kende volgens Martinez een terugval.

"Kevin is niet beschikbaar. Hij maakte wat minuten tegen de Spurs met Manchester City. Na die match had hij wat pijn. Hij zal een andere weg volgen. Dit weekend zal hij niet spelen en we zullen zien hoe zijn blessure evolueert. Hij werkt hard achter de schermen om helemaal fit te geraken voor een veeleisend seizoen. Op dit moment is hij geen 100 procent."

Simon Mignolet staat bij Club Brugge gewoon tussen de palen maar de Limburger krijgt van Martinez rust. "Het is niet vreemd dat hij er niet bij is. In de opwarming van de match tegen Portugal moest hij afhaken met last aan de knie. Hij kreeg verzorging en sindsdien volgen we hem van dichtbij op. Hij traint op dit moment heel veel en hij heeft nog geen echte pauze gehad sinds het EK. Het is belangrijk dat hij nu een kleine break krijgt zodat zijn lichaam even kan rusten. Maar voor het kamp in oktober zal hij er weer bij zijn."