26/8: pakt België meteen een eerste medaille in het baanwielrennen?

Sport | De zestiende editie van de Paralympische Spelen in Tokio (24 augustus tot 5 september) moet een succes worden voor de Belgische delegatie. Ons land kan al meteen in het baanwielrennen azen op een eerste medaille. Ook in het tafeltennis, goalball, paardrijden en zwemmen moet België aan de bak.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Pakken Griet Hoet en pilote Anneleen Monsier de primeur om België een eerste medaille te bezorgen op de Paralympische Spelen? Klokslag 3 uur gaat het duo voluit voor eremetaal in de 1 kilometer tijdrit op de piste. Later moeten ook Ewoud Vromant (5u04) en Diederick Schelfout (8u27) aan de bak in de 3 kilometer individuele achtervolging.

Tafeltennissers Laurens Devos (2u), Florian Van Acker (6u40) en Bart Brands (9u40) moeten hun tweede groepswedstrijd afwerken in hun zoektocht naar een ticket voor de kwartfinales. Daarnaast trekt debutante Tatyana Lebrun het bad in. Om 3u31 probeert de amper 16-jarige Lebrun via haar reeks een ticket voor de finale van 11u44 te bemachtigen.

Ook de Belgian Bulls, het Belgische goalballteam, beginnen aan hun Paralympics. Om 2 uur kruisen ze de degens met China. Tot slot moeten amazones Manon Claeys (11u54), Michele George (13u58) en ruiter Kevin Van Ham (15u19) hun individuele wedstrijd afwerken.

Mis niets  van de Paralympische Spelen, van 24 augustus tot 5 september te volgen op Sporza of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top