Heeft het laatste uur geslagen voor Dorian Dessoleil bij Charleroi?

Jupiler Pro League |
Als we de collega's van Het Nieuwsblad mogen geloven, beleeft Dorian Dessoleil momenteel zijn laatste uren in Charleroi. Verwacht wordt dat hij binnenkort naar Antwerp komt, dat zijn defensieve sector wil versterken. Voor Sporting zou dit een pijnlijke zaak zijn, want ze verliezen niet alleen hun aanvoerder maar ook heel wat ervaring op het veld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Naar verluidt heeft de clubleiding van Sporting Charleroi een zeer aantrekkelijk aanbod gekregen uit Antwerpen, dat volgens ingewijden enkele miljoenen euro waard is. De 29-jarige voetballer staat ook positief tegenover de transfer, melden de Sudpresse-kranten.
 
Dessoleil zou de Henegouwse industriestad na zes jaar trouwe dienst verlaten. Hij heeft bijna 200 wedstrijden in de Jupiler Pro League met de Carolos afgewerkt en werd in 2019 aanvoerder. Hoewel zijn contract nog tot 2023 loopt, lijkt zijn vertrek nabijer dan ooit.
 
Een win-win-transfer
 
Volgens Sudpresse is de transfer al vergevorderd: de centrale verdediger zou al zijn medische testen met succes hebben afgelegd. Wat misschien wel roet in het eten kan gooien, is dat Dessoleil afgelopen zondag tegen Zulte Waregem zijn adductoren heeft geblesseerd. Of hij onbeschikbaar is voor een transfer, kan pas na twee of drie weken gezegd worden. Het worden dus nog spannende weken voor de clubleiding van Charleroi en Antwerp.
 
Maar de Great Old zou niettemin Dessoleil graag zien komen, de club heeft immers dringend versterking nodig in het centrum. Bij de start van het seizoen werd Abdoulaye Seck samen met Ritchie De Laet centraal gepositioneerd. Die laatste speler is echter gewend om eerder op de flank te spelen, zoals vorig jaar het geval was. Het profiel van Dessoleil, die beter links trapt, past bovendien perfect in de plannen van trainer Brian Priske.
 
Als de transfer wordt bevestigd, zal de verdediger zich aansluiten bij een club met grote ambities. Antwerp mikt immers op niets minder dan de titel in de Play-offs I en mocht eerder al aantreden in de voorrondes van de Europa League. Op 29-jarige leeftijd zou de speler, die via Sint-Truiden en Virton passeerde, dus een nieuwe stap in zijn carrière kunnen zetten.
 
Verlies van ervaring
 
Aan de kant van Charleroi stond een vertrek van de kapitein zeker niet in de sterren geschreven. Als de transfer plaatsvindt, zal de club snel een vervanger voor hem moeten vinden. Als het bod van Antwerp voor de transfer hoog genoeg is, zal Sporting ongetwijfeld in staat zijn om dat verlies te compenseren.
 
Hoe dan ook zullen de Carolo's zeker wat broodnodige ervaring in de spelerskern verliezen. En dat terwijl de club begin dit jaar al een beroep moest doen op jonge spelers. Zo werd Dessoleil in de drievoudige verdediging van Charleroi vergezeld door Stefan Knezevic (24) en Stelios Andreou (19). Die laatste raakte echter geblesseerd en in de laatste wedstrijd tegen Zulte Waregem verraste manager Edward Still vriend en vijand door Martin Wasinski, een 17-jarig talent uit de eigen jeugdwerking, op het veld te sturen. Tot slot heeft Sporting nog een goede verdediger met Valentine Ozornwafor, die werd uitgeleend van Galatsaray. Maar deze speler is amper 22 jaar oud.
 
De transfer van Dessoleil verlaagt dus aanzienlijk de gemiddelde leeftijd van de Carolo-kern. De ploeg zal er hoe dan ook belang bij hebben om snel ervaring op te doen. Dit weekend kan Charleroi bijvoorbeeld tegen het ambitieuze Beerschot weer opnieuw aanknopen met een overwinning.
 
Volg deze zaterdag de wedstrijd tussen Charleroi en Beerschot om 16u15, evenals de volledige competitie, op Eleven Pro League. Deze zender is beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top