Speelt Robert Lewandowski zijn laatste seizoen bij Bayern München?

Bundesliga |
Nu het nieuwe Bundesliga-seizoen net is begonnen, heeft de regerende Beierse voetbalkampioen andere zorgen aan het hoofd. Sterspits Robert Lewandowski zou de wens hebben uitgesproken om op min of meer korte termijn "een nieuwe uitdaging aan te gaan", zoals dat tegenwoordig heet. De Pool heeft echter nog een contract van twee jaar uit te voeren bij de Zuid-Duitse club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Rekordmeister heeft geen gemakkelijk debuut gehad in het nieuwe Bundesliga-seizoen. De eerste wedstrijd tegen Mönchengladbach eindigde op gelijkspel, een moeizame overwinning op Keulen bracht hun totaal na twee weken op 4 punten. Nu is dat genoeg om hen de vierde plaats in het klassement te verzekeren. Bijgevolg moet de Zuid-Duitse club niet wanhopen, want ze blijven de belangrijkste favoriet om de titel opnieuw weg te kapen.
 
De Duitse kampioen heeft vooral het geluk dat zijn formidabele spits Robert Lewandowski tijdens de vakantie niets van zijn effectiviteit heeft ingeboet. Hij maakte al drie goals in twee competitieduels. Ook tegen Dortmund gooide de spits hoge ogen. Kortom, de Pool is opnieuw op weg naar een spetterend seizoen. Maar mogelijk is het zijn laatste seizoen in een Beierse outfit...
 
Een nieuwe uitdaging
 
Medio augustus meldden verschillende sportmedia dat "Lewy" zijn leidinggevenden heeft gesignaleerd dat hij misschien ergens anders zou willen werken. De spits, die net 33 is geworden, zou in de verleiding zijn komen om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Het moet gezegd worden dat zijn transferwensen niet zijn ingegeven door ontevredenheid. Integendeel, Lewandowski zegt nog steeds gelukkig te zijn in München. Maar de op één na beste doelpuntenmaker van de club weet dat zijn contract in 2023 afloopt. Dit zou voor hem het ideale moment zijn om naar andere clubs te kijken.
 
Van hun kant heeft de clubleiding niet meteen haast om het contract van hun sterspits te verlengen. "Het is nog te vroeg", zei president Herbert Hainer, die zichzelf de tijd gunt. We moeten echter niet te lang wachten, anders gaat Lewandowski in 2023 vrijuit, klinkt het bij ingewijden.
 
115 miljoen waard
 
De Pool denkt dan ook dat hij nog wel een jaar of twee bij Bayern kan blijven, waarna hij graag nog een keer zou willen werken voor een grote Europese club. Alle deuren lijken voor hem open te staan, "Lewy" wordt als spits beschouwd als een van de beste ter wereld. Als hij echter nog onder contract staat, zal de club die hem wil binnenhalen een flink bedrag moeten neertellen. Bayern claimt naar verluidt maar liefst 115 miljoen euro voor hun sterspeler.
 
Lewandowski speelt sinds 2014 in Beieren. In zeven jaar tijd heeft hij de ene na het andere record verbroken: beste buitenlandse topscorer in de geschiedenis van Bayern München, tweede hoogste score in de geschiedenis van de Bundesliga (271 goals) en beste score in een Bundesliga-seizoen (41 goals in 2020-2021). We hoeven er niet aan te twijfelen dat hij de resterende tijd van zijn huidig contract zal gebruiken om zijn carrière te bestendigen. En omdat hij een echte professional is, zal Robert Lewandowski ongetwijfeld tot op het einde trouw blijven aan zijn club.
 
Uitgerekend dit weekend ontvangt de Rekordmeister Hertha Berlin (om 18.30 uur) op de derde speeldag van de Bundesliga. Tegen de rode lantaarn van de competitie zal "Lewy" ongetwijfeld opnieuw het beste van zichzelf geven!
 
Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het "All Sports"-pakket van Proximus Pickx
 
Het programma van de derde speeldag:
 
Vrijdag 27 augustus:
  • Dortmund - Hoffenheim vanaf 20u30 op Eleven Sports 1
Zaterdag 28 augustus:
Zondag 29 augustus:
  • Wolfsburg - Leipzig vanaf 17u30 op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top