Tot deze week dacht Paris Saint-Germain, dat in de zomer een aantal spraakmakende transfers deed, met een gevoel van tevredenheid het einde van de mercato te kunnen afwachten. Real Madrid heeft echter officieel een aanval geopend op het goudhaantje Kylian Mbappé.
Door 160 miljoen euro te bieden voor de transfer van Kylian Mbappé, nog altijd 20 miljoen euro minder dan wat PSG in 2017 betaalde om hem bij AS Monaco weg te plukken, heeft Real Madrid iedereen verrast. Of het nu Paris Saint-Germain, de internationale pers of Mbappé zelf is, niemand van hen had gedacht dat Los Blancos de portemonnee zo ver zouden opentrekken voor hun allereerste bod op de Franse international. Met nog een week te gaan voor het einde van de zomermercato heeft Madrid-voorzitter Florentino Perez het Parc des Princes op zijn kop gezet, al hing de interesse van Real Madrid voor de sterspeler al een tijdje in de lucht. 
 
Neymars record gebroken?
 
Het is een publiek geheim dat Kylian Mbappé niet lang meer in Ligue 1 zal spelen. De 22-jarige aanvaller heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij ooit graag naar de Spaanse hoofdstad wil verhuizen, ook al was het zijn tweede droom om met de club van zijn stad de Champions League te winnen. De in Bondy, een buitenwijk van Parijs, geboren Mbappé is volgend jaar contractvrij, maar de verwachting was dat hij iets later naar La Liga zou verhuizen. Los Merengues hebben eindelijk besloten om de kaarten op tafel te leggen en te laten zien dat ze wel degelijk de middelen hebben om hun ambities waar te maken.
 
De ‘Koninklijke’ wil duidelijk niet tot 2022 wachten om Mbappé binnen te rijven. De ploeg van het Santiago Bernabéu-stadion heeft een eerste bod gedaan en verwacht wordt dat de club binnen een paar dagen een nieuw bod zal uitbrengen. Bij PSG zou nochtans een voorstel voor 5 seizoenen klaarliggen, met een jaarsalaris van 50 miljoen euro maar voorlopig weigert Mbappé om zijn handtekening te zetten. Als het bod bewijst dat de cashflow van Real in orde is, wat toch tot enige bitterheid moet lijden bij FC Barcelona, blijft PSG vooralsnog onvermurwbaar. De krant L'Équipe beweert echter dat de rood-blauwen in geval van een nieuw bod van rond de 200 miljoen euro niet langer zouden dwarsliggen. Met hun ster die graag wil vertrekken en de kans om de recordtransferprijs van Neymar (222 miljoen euro) te overtreffen, staat de leiding van de Parijse club voor een moeilijke beslissing en ze zullen de komende dagen beslist niet veel slapen...