eFootball : Servië wint het European Nations Cup

Door Proximus

Deel dit nieuws

Servië sleepte gisterenavond de Europese titel op PES 2021 in de wacht, tijdens de European Nations Cup, een competitie die gedomineerd werd door Oost-Europa en Anatolië. Van onze Westerse regio kon enkel Portugal zich plaatsen voor de halve finales.

Servië versus Turkije

Alles begon op 21 augustus, wanneer 11 landen onderverdeeld werden in vier groepen, waarvan één groep van twee. Tussen hun konden we Turkije en Servië terugvinden (groep A), Hongarije, Portugal en Azerbeidzjan (groep B). Groep C bestond uit Montenegro, Kroatië en Roemenië. Noord-Macedonië, Slowakije en Oekraïne vervolledigden de line-up in groep D.

Turkije begon sterk op de eerste dag van de competitie, met een 4-1 zege tegen Servië. Portugal won verdiend met 2-1 van Hongarije, de andere wedstrijden eindigden op gelijke spelen. Aan het einde van de eerste dag bevonden Montenegro (5 punten), Portugal (7 punten), Noord-Macedonië (6 punten), Servië en Turkije (beiden 3 punten), zich bovenaan in hun groep.

Spelers van alle teams op het toernooi

De tweede dag mocht Noord-Macedonië triomferen tegen Slowakije met 5-1. Azerbeidzjan versloeg Hongarije met 6-1. Noord-Macedonië nam zo een grote voorsprong in de groep. De Azerbeidzjanen klopten Portugal, dat een wisselvallige tweede speeldag neerzette, en naderden zo tot op één punt.

Na enkele opwindende wedstrijden waren de halve finalisten bekend. Turkije zou tegen Portugal spelen, en Servië tegen Noord-Macedonië.

Turkije veegde Portugal van de kaart in twee matchen: 4-0 en 6-3. Servië had het iets lastiger, maar stootte toch door naar de finale met 1-0 en 2-0 zeges.

De finale tussen Turkije en Servië eindigde in het voordeel van de Serviërs, met een totale score van 3-0! Servië domineerde de match en mocht zegevieren dankzij de handen van Djordje Milicevic. De speler etaleerde zijn skills gedurende de hele competitie: een welverdiende titel, dus! Het Turkije van Mucahit Sevimli eindigde tweede, Portugees Miguel Lopes sloot het podium af.

De ceremonie en de rest van het toernooi vonden plaats in Oekraïne, waar een cash prize van 5000 dollar verdeeld werd onder de spelers.

Bron: IESF

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top