Artiest van de week: singer-songwriter Moli mikt op doorbraak met nieuwe plaat

Muziek |

Het duurde niet lang voordat de redactie van Proximus Pickx de nieuwe ‘Artiest van de week’ kon aanduiden. Dat is namelijk Moli, de 22-jarige Belgische singer-songwriter die overloopt van talent, zopas haar tweede EP ‘Preface’ uitbracht en zichzelf definitief op de Belgische kaart van topmuzikanten wil zetten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Singer-songwriter Moli Irvine heeft Engelse en Zuid-Afrikaanse roots, maar werd geboren in Brussel. Haar Engelse moeder gaf haar niet enkele een flinke dosis humor mee, maar ook een liefde en passie voor muziek. Die passie vertaalde zich in uitmuntende songteksten die ze bovendien ook schreef voor de Duitse dj Topic bij het nummer ‘Breaking Me ft A7S’. In België merkte topdj Lost Frequencies eveneens het schrijftalent van Moli op; Hij contacteerde haar en samen werkten ze aan de single ‘Love To Go’ van de Brusselse dj.

In 2018 stapte Moli voor het eerst zelf in de studio. Daar werkte ze aan haar debuutsingle ‘Didn’t Mean To’. Het jaar daarop kwam ze met haar eerste EP naar buiten: ‘Résumé’ waarop enkele succesvolle singles staan zoals bijvoorbeeld ‘Something I Said’. Dat nummer werd vorig jaar twee miljoen keer gestreamd op Spotify. Haar eerste EP werd een geslaagd debuut, met haar tweede tweede EP, ‘Preface’ wil Moli definitief doorbreken.


 

'Preface'

‘Preface’ bevat zeven nummers en het valt op dat Moli, net zoals op haar vorige EP, op vloeiende wijze het Frans met het Engels mixt. In deze talen zingt de singer-songwriter over haar gevoelens, haar aspiraties in het leven en de bekommernissen die zowel haar als haar generatie bezighouden. Moli laat het bovendien niet na om, met haar muziek, op te komen voor de rechten van de vrouw. Dat doet ze op eclectische beats die ontsnapt lijken uit de jaren 80 en doen denken aan Daft Punk, Pince, Christine and the Queens en Lorde.

‘Preface’ is een dijk van een album maar als we enkele nummers met stip mogen aanduiden is het toch wel ‘Disconnected’, ‘Jacuzzi’, ‘Insomnia’. Vooral bij ‘Disconnected’ valt het op hoezeer Moli inzet op het gebruik van een pakkende melodie en een aanstekelijk muzikaal ritme. ‘Jacuzzi’ en ‘Insomnia’ horen in datzelfde rijtje thuis. We raden deze nummers dan ook aan als je thuis wil wegdromen en dansen op meanderende muziek. De beats werden nota bene in elkaar geknutseld en afgewerkt door de Britse producer Chris Zane. Die is bekend om zijn werk met de Amerikaanse band 'Passion Pit', de Pakistaans-Britse zangeres ‘Bat for Lashes’ en de Engelse band ‘Friendly Fires’.

Wie benieuwd is naar de nieuwe plaat van Moli, kan op 22 september afzakken naar de Brusselse Botanique. Daar stelt de Belgische singster-songrwiter 'Preface' voor aan al haar fans! Info en tickets vind je hier.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top