Fnatic-toplaner Adam werd uitgenodigd in de post-game lobby na zijn overwinning tegen G2 Esports. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om een anekdote te delen over zijn tegenhanger Wunder, tijdens een trainingsgame in de afgelopen split.

Je hebt het begin deze week ongetwijfeld zien passeren: zondag 22 augustus kende een van de meest langverwachte duels van het LEC - het Europese kampioenschap van League of Legends - in 2021. Fnatic en G2 Esports namen het tegen elkaar op in de loser bracket van de play-offs in een poging om de laatste Europese slot in Worlds 2021 te bemachtigen. Een historische partij, dus.

Na de zege van Fnatic werden bepaalde leden van het team, waaronder Nisqy, Adam en coach YamatoCannon op het podium uitgenodigd om de wedstrijd te analyseren. Toplaner Adam "Adam" Maanane maakte van die gelegenheid gebruik om een anekdote te delen over Wunder.

In Spring 2021 maakte Adam nog deel uit van Karmine Corp, dat in de LFL uitkwam, de eerste divisie van het Franse kampioenschap. In die tijd was de jonge Fransman in volle voorbereiding op de European Masters, die hij uiteindelijk won. G2 werkte dan weer toe naar de play-offs van de Spring Split.

De twee teams namen het tegen elkaar op in een scrim (een trainingsmatch om tactieken en game plans in de praktijk om te zetten; nvdr). Maar dat verliep niet volgens plan.

Terwijl Adam voor Olaf koos, zonder de champion van zijn tegenstander te kennen, besloot Wunder om Yuumi te selecteren. Die support heeft een andere kampioen in diens lane nodig om nuttig te zijn... Die trolly keuze was niet evident, Wunder legt dan ook uit in de chat dat spelen tegen Olaf tijdsverlies is.

En dan begint - verrassing - het tweede deel van het duel tussen FNC en G2 Esports. Adam kiest voor Olaf, en geeft zijn tegenstander een steekje aan het begin van de match.

Op die fase reageerde Adam lichtjes gepikeerd in zijn interview: "Ik koos blind voor Olaf, en Wunder besloot dat het voor hem nutteloos zou zijn om te trainen en een viable champion te selecteren. Daarom koos hij voor Yuumi, gewoon om zijn teammates te trollen. Blijkbaar had hij geen zin om te spelen. Misschien had hij een goede champion moeten kiezen, dan zou hij vandaag beter opgewassen geweest zijn tegen mijn Olaf."

Auw, dat doet pijn...