Deze Hollywoodsterren behaalden hun hogere diploma’s

Ze kunnen niet alleen goed acteren, maar gingen ook naar prestigieuze universtiteiten als Yale, Columbia of Oxford. Deze acteurs in actrices slaagden erin een bloeiende Hollywoodcarrière succesvol te combineren met hogere studies . Voor veel sterren is hun intellectuele ontwikkeling net zo belangrijk als rollen spelen in de grootste films. Proximus Pickx belicht voor jou enkele hoogopgeleide wereldsterren.

Emma Watson

Het lijkt erop dat het zeer leergierige en hardwerkende karakter van Hermione Granger enigszins is overgeslagen op de actrice die de jonge heks vertolkte. Emma Watson behaalde in 2014 haar diploma Engelse literatuur aan de Brown University, gekend als een van de beste onderwijsinstellingen ter wereld. Drie jaar later speelde ze in de Disney-hit 'Beauty and the Beast' en in 2019 speelde ze een van de dochters van ‘Doctor March’. Het bewijs Watsons studies geen rem hebben gezet op haar acteercarrière.

James Franco

James Franco is niet alleen in Hollywood de beste van de klas. Zijn studenten-cv staat boordevol ervaringen en diploma’s. Net als Emma Watson bestudeerde hij de Engelse taal, met een specialisatie in creatief schrijven en een opleiding aan de universiteiten van Columbia en van Yale, naast de Tisch School of Arts. De acteuris dan ook houder van een diploma ‘master of arts’. Aan Yale begon hij zelfs aan een doctoraat in het Engels. Dat weerhield hem er niet van om een ??van Spider Man’s bekendste schurken te worden.

Natalie Portman

Ze speelde een iconische rol in ‘Star Wars’, vertolte op brijante wijze de ‘Black Swan’ en deelde vervolgens een poster met Ashton Kutcher in ‘No Strings Attached’. Ook kroop ze in de huid van Jackie Kennedy, en maakte ze haar opwachting in het superhelden-universum van ‘Thor’. Maar wist je Natalie Portman ook haar master psychologie behaalde aan de zeer prestigieuze Harvard University? Ze begon aan haar studies kort nadat ‘Star Wars’ was ingeblikt, en studeerde af in 2003. Een paar jaar later keerde ze terug naar haar alma mater om een ??toespraak te houden voor de studenten.

Maar ook...

Bradley Cooper studeerde aan de Georgetown University en wist een bachelordiploma Engels te behalen. De getalenteerde Meryl Streep heeft een diploma Dramatic Arts van Yale University, en bereikte zelfs een doctoraat aan Dartmouth University. Wentworth Miller, alias Michael Scofield in ‘Prison Break’, studeerde literatuur aan Princeton. Hugh Grant rondde dizelfde studie af in Oxford. Lily Collins behaalde ondertussen haar diploma journalistiek aan de University of Southern California. Ten slotte studeerde de zanger van Coldplay, Chris Martin, aan University College London. Hij eindigde ook als eerste in zijn klas Grieks-Latijn!

Films

Bekijk alles
Top