Artiest van de Week: RIVE ziet het groot

Deze week zoomt onze rubriek “Artiest van de Week” in op het Brusselse synthpopduo RIVE. In Brussel hebben ze al enkele jaren een trouwe schare fans en daarbuiten gelden ze als opkomend talent. Binnenkort spelen ze de nummers van hun debuutplaat ‘Narcose’ nog enkele keren live.

In de herfst van 2015 zag het muzikale project RIVE het levenslicht. Zangeres/gitarist/toetsenist Juliette Bossé sloeg de handen in elkaar met slagwerker/producer/toetsenist Kévin Brieuc en in 2016 lanceerden ze hun eerste nummer ‘Vogue’ online. Meteen merkten ze dat er potentiëel zat in hun muziekstijl, want toen ze hetzelfde jaar deelnamen aan muziekwedstrijd ‘F dans le texte’, stootten ze prompt door naar de finale. Bovendien werd het nummer gebruikt als achtergrond in series als ‘Riverdale’ op Netflix.
 
In 2016 schraapten ze met een crowdfunding genoeg geld bijeen om de studio in te duiken en hun eerste EP ‘Vermillon’ op te nemen. Daarmee maakten ze steeds meer naam en schopten ze het tot festivals als Europavox. In 2019 volgde dan de eerste langspeler, die de naam ‘Narcose’ kreeg. De plaat viel in de smaak en het duo speelde sinds de release op Belgische festivals als Les Ardentes en Nuits du Botanique, maar ook in Zwitserland, Canada, Brazilië en China. De dromerige Franstalige pop van RIVE valt over de grenzen heel goed in de smaak.
 
Nu het cultuurleven weer opstart, mag ook RIVE weer op de podia staan. Zo trekken ze met Les Nuits du Monde Europa rond en kan je hen foor je eigen tuinfestival boeken via My Garden Festival.
 
RIVE combineert moderne synthpop met zoetgevooisde en zweverige Franstalige zanglijnen die eens breekbaar op de voorgrond staan en andere keren helemaal verdwijnen in een verrassende wall of sound, die je helemaal transporteert naar een andere planeet. En voor wie hun experimenten en hun geluid op prijs stelt, is er goed nieuws. Het duo heeft namelijk aangekondigd dat er in 2022 een tweede album aankomt.

Muziek

Bekijk alles
Top