Het seizoen van de Call of Duty League zit erop. Vier dagen lang gaven de Noord-Amerikaanse teams het beste van zichzelf in het Galen Center voor een kolkend publiek. Atlanta FaZe mag voor de 30ste keer sinds 2014 een kampioenschap achter zijn naam zetten en voor de laatste keer op Black Ops Cold War. De tijd is nu aangebroken voor Call of Duty Vanguard.

Opnieuw op de troon

Nog niet zo heel lang geleden moest FaZe de troon afstaan aan de Minnesota RØKKR! Maar nu nemen ze de fakkel opnieuw over.

Het laatste grote evenement van de Call of Duty League vond zondag 22 augustus plaats onder een luid applaus. De acht beste teams in het klassement van de COD League kregen een uitnodiging voor de competitie.

RØKKR, de laatste winnaar van het toernooi, mocht meteen door naar de twee ronde, waar ze verloren van Dallas Empire. FaZe, dé grote favoriet, mocht door het aantal punten ook beginnen in de tweede ronde en konden wél winnen van Dallas in de kwartfinale, waardoor ze meteen konden doorstoten naar de grote finale. Toronto Ultras, de aartsvijand van FaZe, kon die finale ook bereiken, maar wel door in de Loser Bracket RØKKR en Dallas uit te schakelen.

De fans van de Ultras en speler CleanX waren massaal aanwezig

Toronto Ultra begon slecht tegen Atlanta, maar wie de vorige toernooien een beetje heeft gevolgd, weet dat ze soms tot fenomenale prestaties in staat zijn. Zo wisten ze in de tweede stage van de COD League eerste te eindigen nadat ze alle favorieten hadden uitgeschakeld.

Deze keer wou FaZe niets aan het toeval overlaten en gingen ze vol voor de overwinning. De dominantie op het terrein werd duidelijk: Simp liet het afweten op de eerste map (ratio van 8/26) waardoor FaZe er eentje verloor. Maar op de volgende maps veranderde alles en het talent van Atlanta op de Strategic Points was duidelijk en leverde hen ook de kampioenstitel op.

 Arcitys, aBeZy, Simp & Cellium

En de scores dan?

Laat ons even de scores en statistieken bekijken van dit seizoen Black Ops Cold War:

-FaZe pakt zijn 30ste titel sinds 2014. Het eerste kampioenschap voor Cellium en het tweede voor Arcitys, aBeZy en Simp. De totale prijzenpot bedraagt 1 200 000 euro.

-De FaZe-speler Abezy werd verkozen tot MVP (most valuable player) van het kampioenschap door zijn memorabele acties en zijn mooie algemene ratio.

- De ploeg van het jaar bestaat uit: aBeZy, SimpXO , InsightGawd de Toronto en DashySZN van Optic Chicago. Ze werden verkozen door een breed publiek.

-Op 5 stages en een kampioenschap van de Call of Duty League; won Faze er 4, Toronto 1 en RØKKR 1.

En met deze straffe cijfers sluiten we dit artikel af. Niet getreurd, want we zien elkaar binnenkort al terug voor 'Call of Duty Vanguard', dat eventjes geleden werd aangekondigd op Warzone, waar een nieuwe competitie van start zal gaan!

Bron: Call of Duty League