De Brazilianen van Team One hebben Team Empire verslagen in de grand final van de Six Major in Mexico City. Het resultaat is dat zij Brazilië hun eerste grote titel bezorgen en een van de meest succesvolle wedstrijden van het wereldkampioenschap afsluiten.

De fans van Rainbow Six hebben het hele weekend in spanning gezeten toen de finales van de Six Major Mexico werden gespeeld, het eerste offline evenement na de Six Invitational die werd gewonnen door de Ninjas in Pyjamas. Een wedstrijd die Team One deze zondag won tegen Team Empire met een score van 3-2.

Om de overwinning binnen te halen, maakten de leden van Team One een van de meest onvergetelijke runs in de geschiedenis van Rainbow Six Siege e-sports. Na een redelijk gecontroleerde groepsfase versloeg Team One Cyclops in een historische tiebreaker, waardoor hun plaats in de play-offs van het toernooi veilig werd gesteld.

In de play-offs namen ze het eerst op tegen DarkZero, een wedstrijd die Team One met 2-0 won. De laatstgenoemde ontdeden zich in de halve finales van Team Liquid om de grand final te bereiken tegen de Russen van Empire.

De laatste begonnen de finale op een hoge noot, door zonder twijfel Clubhouse te winnen, de eerste map van de BO5 die beide teams te wachten stond. Maar de Brazilianen lieten zich niet uit het veld slaan en wonnen Chalet en Coastline, de maps voor de tweede en derde ronde, kort na elkaar. Team One was nu één map verwijderd van de overwinning.

Een overwinning die er pas in de vijfde ronde zou komen. Team Empire had zich net terug in de wedstrijd geworsteld met een overwinning op Consulate met zeven tegen drie punten, en Team One gaf zijn tegenstanders geen kans op de laatste map. Lagonis en zijn teamgenoten rollen letterlijk over hun tegenstanders heen, met een stevige score van 7-1 om de wedstrijd te winnen.

Enkele maanden na de kroning van NiP tijdens de Six Invitational van 2021 krijgt het Braziliaanse team zo zijn eerste Major-titel. Naast de geldprijs van 200.000 euro en de trofee loopt Team One weg met een kwalificatie voor de Six Invitational van 2022. Een zeer goede prestatie voor een jong team van nog maar een paar maanden oud.