Jennifer Coolidge wordt 60: een onvervangbare actrice die meerdere rollen aankan

Series | Jennifer Coolidge? De naam doet misschien niet onmiddellijk een belletje rinkelen, maar ze is je zeker niet onbekend. Jennifer Coolidge is bij velen bekend als "Stifflers moeder" in de ‘American Pie’-franchise. Zoals je zult zien, heeft de actrice veel verschillende rollen gespeeld en heeft ze opvallende verschijningen gemaakt in succesvolle Hollywoodfilms. Ter gelegenheid van haar 60ste verjaardag zaterdag, blikt Proximus Pickx terug op de carrière van deze grote dame van de Amerikaanse cinema.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Omnipresent

Coolidge is al vaker op je scherm geweest dan je je kunt herinneren. Stifflers moeder, de zwoele, voluptueuze Jeanine die mannenharten doet smelten? Dat is Coolidge. De in Boston geboren Jennifer Coolidge speelde ook Paulette Bonafonté Parcelle in de 'Legally Blonde'-filmserie. De scène in het schoonheidssalon waarin Reese Witherspoon haar enkele flirttechnieken leert, waaronder de "buig en knip de vingers"-techniek, is onmogelijk te vergeten. Zij is het ook die in de huid kruipt van het dienstmeisje van graaf Olaf in "Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events", die de auteur ook wel"de dame met het witte gezicht" noemt.
 
In de satirische HBO-serie 'White Lotus' is ze hilarisch als Tanya McQuoid, een vrouw die anderen ongemakkelijk maakt. Last but not least: Jennifer Coolidge speelt ook de boze stiefmoeder Fiona in 'A Cinderella Story', met Hilary Duff in de hoofdrol. Coolidge heeft dus in heel wat succesvolle films meegespeeld, niet altijd in de hoofdrol, maar ze heeft wel haar stempel gedrukt. Ze is een echte kameleon en kan alle rollen aan: een aantrekkelijke moeder, een boze stiefmoeder, een vrouw met een gebrek aan zelfvertrouwen, een verbitterde dienstmeid... Niets lijkt onmogelijk voor haar. En niets en niemand lijkt in staat te zijn om haar te vervangen

Anekdotes

Jennifer Coolidge heeft ook al samengewerkt met... Ariana Grande! Voor haar clip 'Thank you, next' liet de zangeres het schoonheidssalon uit de 'Legally Blonde'-filmserie waarin Paulette en Elle Woods elkaar altijd ontmoeten nabouwen. In de clip kruipt Jennifer in de rol van het Paulette-personage en speelt Ariana Reese Witherspoons rol.
 
Tenslotte geven we je ook graag enkele anekdotes mee over Coolidge, iemand die er eerst van droomde om een dramatische actrice te worden zoals haar held Meryl Streep, maar in plaats daarvan werd ze een komische karakteractrice. 
 
Om in de New Yorkse nachtclubs binnen te komen, deed ze zich voor als de dochter van Ernest Hemingway. Tijdens een vakantie deed ze ook alsof ze een tweelingzus had om met twee jongens tegelijk uit te gaan. "Ik had maar een paar rollen gedaan, en niemand wist wie ik was. Dus waarom niet? Ik had beide jongens graag. Ze waren allebei erg charmant. Ik had geen tijd om te zien of het wat zou worden met een van hen." Ten slotte is Jennifer allergisch voor bepaalde lijmsoorten. De make-upteams zijn vaak radeloos en weten soms niet welke producten te gebruiken om reacties te voorkomen waardoor ze op de spoed zou belanden!
 
Wil je de actrice nog eens aan het werk zien? Ga naar Netflix, waar 'A Cinderella Story', 'Like a Boss' en de allereerste 'American Pie' beschikbaar zijn! Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top